VIJETNAM I KAMBODŽA
08.02.2018. – 25.02.2018.

1.dan Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu. Let za Hanoi sa presjedanjem u Dohi.

2. dan Slijetanje u zračnu luku u Hanoiu. Vozimo se do guesthousea smještenog u centru Hanoia, točnije Hoan Kiem četvrti, središtu noćnog života gdje susrećemo i druge backpackere. Slobodno vrijeme za aklimatizaciju i stvaranje prvih utisaka nama daleke kulture i prva iskustva u još nepoznatoj nam zemlji. Noćenje.

3. dan Buđenje te nakon doručka krećemo u razgled grada: Ho Chi Minhov mauzolej sa strogom kontrolom na ulazu, budistička pagoda iz 11. stoljeća, jezero Hoan Kiem na kojem se nalazi hram Ngoc Son, francuska kolonijalna arhitektura sa prijelaza stoljeća, te mogućnost odlaska u Hoa Lo zatvor, francuski zatvor u doba kolonijalizma, katedrala sv. Josipa…slobodno večer za druženje uz Bia Hoi, domaću nepasteriziranu pivu koju se može popiti na svakom koraku. Noćenje.

4. dan Mogućnost fakultativnog izleta u svjetski poznati Ha Long Bay, zaljev sa više od tisuću otočića koji su zbog svog sastava bili podložni vremenskim utjecajima te samim time imate prilike vidjeti umjetničku kreativnost prirode. Na popisu UNESCO-ve prirodne baštine, bio je i poprište snimanje novog filma o King Kongu. Povratak u Hanoi, izlazak te noćenje.

5.dan Posljednje buđenje u glavnom gradu Vijetnama, te slobodno do polaska na aerodrom. Kupujemo suvenire karakteristične za Hanoi i pripremamo se za sljedeću stanicu našeg puta, Ho Chi Minh Citya. Dolazak u najveći i najrazvijeniji grad Vijetnama te smještaj blizu ulice Bui Vien, vijetnamske verzije puno poznatijeg Khao San Roada u Bangkoku. Postepeno upoznavanje sa susjedstvom i privikavanje na puno gušći promet nego u Hanoiu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan Buđenje te nakon doručka odlazak u razgled grada: Palača ujedinjenja, katedrala Notre Dame, prekrasni parkovi u kojima se odmaramo od gustog prometa, najveća tržnica u gradu Ben Thanh, operna kuća Saigon…zalazak sunca dočekujemo u Chill Skybaru s kojeg imamo pogled na cijeli grad. Pijemo koktele i uživamo. Izlazak. Noćenje.

7. dan Slobodan dan koji se može iskoristiti za fakultativni izlet u Cu Chi tunele, tunele u blizini grada koje su koristili Vijetkongkovci u borbi protiv Amerikanaca tijekom Vijetnamskog rata. Povratak u grad te odlazak u Muzej ratnih uspomena koji će nam dočarati krvavi sukob koji je trajao 20 godina. Navečer odlazak na zajedničku večeru u restoran iznenađenja. Izlazak. Noćenje.

8. dan Check-out te polazak prema Kambodži autobusom. Ulazimo u drugu polovicu putovanja i drugu zemlju na našem putu. Prelazak granice je prelazak iz razvijenog svijeta u zemlju koja se još uvijek oporavlja od svoje mračne prošlosti. Dolazak u Phnom Penh. Smještaj u guesthouse te upoznavanje sa glavnim gradom Kambodže: Kraljevska palača, Spomenik neovisnosti, Wat Phnom, bulevar uz rijeku. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan Buđenje te dan kad se suočavamo sa mračnom prošlošću Kambodže: krvavom vladavinom Pol Pota i Crvenih Khmera. Iznajmljujemo tuk tukove i prvo odlazimo do Tuol Sleng muzeja genocida tzv. S-21 zatvora gdje se informiramo o krvavoj vladavini Crvenih Khmera. Nakon toga nastavljamo put do Choeung Ek polja smrti na rubu grada gdje obilazimo mjesto na kojem su ubijene na tisuće Khmera. Povratak u grad i slobodno vrijeme. Izlazak. Noćenje.

10. dan Check – out te polazak prema Sihanoukvilleu. Dolazak u Sihanoukville gdje nas tuk-tuk prebacuje do mola. Tu se ukrcavamo na brod koji nas vozi do naše sljedeće destinacije. Monkey Island ili pravim imenom Koh Rong je otok uz obalu Kambodže koji nije još u potpunosti turistički eksploatiran. Za razliku od tajlandskih otoka, ovdje nema toliko turista i svega je jedno selo na otoku koje vrvi noćnim životom. Tu odmaramo od prethodnih par napornih dana. Slobodno vrijeme. Izlazak. Noćenje.

11. dan Buđenje na otoku iz snova i krećemo u istraživanje. S druge strane otoka nalazi se pješčana plaža duga 7km, sa svega nekoliko bungalova. Ovdje ćete prije vidjeti morske rakove nego druge ljude. Planinarimo do tamo i čekamo prekrasan zalazak sunca te se brodovima vraćamo nazad u naše selo. Izlazak. Noćenje.

12. dan Slobodan dan za uživanje u prekrasnim bijelim pješčanim plažama i kupanje u prekrasnom moru. Možemo se zaputiti do druge strane otoka gdje se nalazi plaža smiješnog naziva Suns of Beaches. Navečer se možemo zaputiti brodovima na otvoreno more gdje se možemo kupati sa svijetlećim planktonima. Izlazak u posljednjoj noći na otoku i našem putovanju općenito. Noćenje.

13. dan Check – out te slobodno vrijeme do polaska prema Sihanoukvilleu. Dolazak u Sihanoukville i slobodno vrijeme do polaska prema Siem Reapu. Noćna vožnja.

14. dan Ranojutarnji dolazak u Siem Reap te smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi poludnevno istraživanje Angkor Wata, jedine građevine koja se nalazi na državnoj zastavi. Grad pod UNESCO-vom zaštitom na vrhuncu svoje moći je upravljao polovicom Jugoistočne Azije i brojao preko milijun stanovnika čime je bio najveći grad u tom trenutku na svijetu. Nakon detaljnog razgleda hramova, među kojima se ističe i hram u kojem je snimam film Tomb Raider, povratak u grad. Mogućnost dočeka zalaska sunca. Povratak u Siem Reap te slobodno vrijeme. Prilika za šoping. Mogućnost izlaska u famozni Pub Street, kambodžansku verziju Khao San Roada. Noćenje.

15. dan Buđenje te check-out. Mogućnost ranojutarnjeg odlaska u Angkor Wat kako bi tamo dočekali izlazak sunca. Slobodan dan za kupovanje suvenira i lutanje Siem Reapom, koji je propupao nakon što je Angkor Wat postao glavno turističko odredište Kambodže. Mogućnost ponavljanja izlaska u Pub Streetu. Noćenje.

16. dan Check – out iz smještaja te polazak prema aerodromu. Let do Kuala Lumpura. Nakon slijetanja, prijevoz redovnom linijom do centra grada i smještaj u hotel. Nakon slobodnog slijedi razgled grada: Stari centar sa pripadajućim Trgom Merdeka, džamija Jamek, Tugu Negara. Zatim se zapućujemo prema poslovnom centru Kuala Lumpura gdje se nalazi šoping centar Bukit Bintang te neizostavni Petronas Twin Towers. Slobodno vrijeme. Noćenje.

17. dan Check-out iz smještaja te polazak prema aerodromu. Ukrcavanje na let za Dohu. Slijetanje u Dohu i čekanje leta za Zagreb.

18. dan Ukrcaj u Dohi na let za Zagreb. Dolazak u Zagreb i kraj putovanja koje nas je pomalo fizički iscrpilo, ali nam je napunilo baterije! Putovanje koje nam je pokazalo 2 oprečne susjedne zemlje koje će nam zauvijek ostati u pamćenju.

CIJENA PAKET ARANŽMANA: 8900 KN

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– let avionom na relaciji Zagreb – Doha – Hanoi
– let avionom na relaciji Kuala Lumpur – Doha – Zagreb
– letovi unutar putovanja: Hanoi – Ho Chi Minh City, Siem Reap – Kuala Lumpur
– sva noćenja navedena u programu, svi prijevozi i transferi na putovanju
– kompletna organizacija i vođenje puta
– turističkog pratitelja tijekom putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje: kambodžanska viza – 40 dolara, vijetnamska viza – cca 35 dolara, osobne troškove, fakultativne izlete, međunarodno zdravstveno osiguranje (možete uzeti u agenciji), javni prijevoz van transfera, ulaznice u lokalitete

Fakultativni izleti: mi vam ih ne pružamo ali ćemo vas usmjeriti do onih najboljih i pomoći vam da ih lakše bookirate.

Smještaji:
Hostel je skroman smještaj sa svim modernim pogodnostima koji uključuje višekrevetne sobe.
Guesthouse je jednostavni smještaj za one koji ne traže luksuz. Sobe su manjeg kapaciteta, maksimalno do 4 kreveta sa kupaonicom i jednostavno su uređene.
Bungalow je oblik smještaja na otocima ili na kopnu uz plažu. To su manje kućice na postolju, građene od prirodnih materijala ili od cigle. Imaju 2 do 3 kreveta sa kupaonicom.

Prijava i uvjeti plaćanja:
Skeniranu prvu stranu važeće putovnice (koja vrijedi još minimalno 6 mjeseci) potrebno je dostaviti do 2 mjeseca prije puta, inače agencija ne snosi odgovornost od izdavanja karata sa pogrešnim podacima.

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 174,60 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 190,60 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 199,60 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 216,90 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 215,60 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 232,90 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 241,90 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 257,90 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 195,80 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja

Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja. Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja

Minimalan broj putnika je 15

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 21 dan prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: www.azm-politrip-travel.hr. Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail, datum rođenja i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje 🙂

Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 1000 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 3 tjedna prije početka putovanja.

Info : info@azm-politrip-travel.hr

Prijave : prijave@azm-politrip-travel.hr

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804005801 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!