ŠRI LANKA
(17.1.-1.2.2018.)

17.1. : okupljanje u zračnoj luci Zagreb u 06:30 i prijava na let za Dohu. Dolazak u Dohu u 16:45, presjedanje na let za Cololmbo. Dolazak u Colombo oko 02:00. Nakon graničnih formalnosti transfer do hotela. Noćenje.

18.1. : razgled Colomba : budistički hramovi Sri Sambodhi Maha Viharaya i Gangaramaya, Narodni muzej – najveći muzej u državi, park Viharamahadevi s velikim kipom Bude, gradska vijećnica iz kolonijalnog doba, jezero Beira u srcu grada, kraljevsko sveučilište, memorijalna konferencijska dvorana Bandaranaike… Slobodno vrijeme, noćenje.

19.1. : Nastavak razgleda : crvena džamija Jami Ul-Alfar, katedrala sv. Lucije, Kaymenova vrata sa tornjem, Khan satni toranj, kolodvor Fort Colombo, tornjevi blizanci World Trade Centre, plutajuća tražnica Pettah, Cinnamon Gardens sa Trgom neovisnosti, spomenikom neovisnosti i muzejem neovisnosti, luka Colombo… Slobodno vrijeme, noćenje.

20.1. : odjava iz hotela i polazak prema gradu Kandy. Na putu ćemo se zaustaviti u utočištu za slonove u mjestu Pinnawala. Individualni obilazak utočišta. Slobodno vrijeme za ručak i kupnju suvenira te šetnja do rijeke (ponekad je moguće vidjeti kupanje slonova). Nastavak vožnje prema Kandyju. Na putu za Kandy zaustavit ćemo se u tvornici poznatog šrilankanskog čaja. Dolazak u Kandy, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.

21.1. : odlazak do prekrasnog jezera u srcu gradu i razgled starog centra grada. Noćenje

22.1. : slobodno vrijeme u Kandyju. Po želji grupe odlazak tuk-tukom do poznatog botaničkog vrta Peradeniya, udaljenog samo 5 kilometara od grada. noćenje

23.1. : odjava iz hotela i polazak prema Sigiriyi. Putem stajemo kod hinduističkog hrama u gradu Matale. Iduća postaja je Spice garden gdje ćemo saznati zanimljivosti o flori otoka te imati mogućnost kupnje lokalnih biljnih preparata koji se koriste za lijećenje raznih bolesti, među ostalim i impotencije. Nakon pauze nastavljamo do Dambulle, čuvenog hrama u stijeni. Za kraj dana veličanstvena Sigiriya s UNESCO-ve liste svjetske kulturne baštine – ”lavlja stijena” visoka 200 metara na čijem se vrhu nalaze ostaci palače iz 5.stoljeća i s koje se pruža veličanstven pogled. Smještaj u hotel, noćenje.

24.1. : check out iz hotela i odlazak do Polonnaruwe – još jednog lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a s brojnim kipovima Bude, vrtovima i ostacima nekadašnjih palača i hramova. Vožnja prekrasnim krajolicima do Elle. Noćenje.

25.1. : check out i slobodno vrijeme. Vožnja predivnim krajolikom do Nuwara Eliye – ‘Nove Engleske’. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju gradom. Nastavak vožnje do grada Galle. Razgled prekrasnog grada koji je vrhunac doživio u kolonijalno doba, ali i danas je poznat kao ‘najeuropskiji’ grad Šri Lanke. Uvrda koju su gradili prvo Portugalci pa Nizozmeci najveća je utvrda kolonizatora u Aziji. U sklopu utvrde je i legendarni hotel Amangalla. Vidjet ćemo stari grad, crkvu Sv. Marije, zgrade iz doba nizozemske uprave… Vožnja prema Hikkaduwi. Dolazak u Hikkaduwu u večernjim satima. Check in, noćenje.

26.1. : razgled grada. Slobodno vrijeme za kupanje. Party, noćenje.

27.1. : slobodno vrijeme za kupanje. Po želji grupe mogućnost odlaska do poznatog utočišta za morske kornjače u blizini Hikkaduwe. Party, noćenje

28.1. : transfer do Negomba. Smještaj u hotel, noćenje.

29.1. : odlazak do gradske tržnice. slobodno vrijeme. Po želji grupe odlazak tuk-tukom do Negombo lagune gdje se možemo voziti brodićima. Prilika za susret s malenim majmunima koji žive oko lagune i za traženjem prekrasnih školjaka – besplatnih suvenira sa Šri Lanke. Party, noćenje.

30.1. : slobodno vrijeme za kupanje. Party, noćenje.

31.1. : slobodno vrijeme za zadnje kupanje prije transfera do zračne luke. Polazak aviona za Dohu u 20:55. Dolazak u Dohu prije ponoći.

1.2. : ukrcaj na noćni let QR 215 za Zagreb. Dolazak u Zagreb oko 05:40.

Cijena aranžmana po osobi: 8800 kn

Nadoplata za 2krevetnu sobu : 1000 kn

Putovanje je moguće uplatiti u 6 rata!
* za ovo putovanje potrebna je putovnica važeća barem do 01.08.2018. godine.
* državljani RH trebaju vizu za ulazak u Šri Lanku. E-viza (ETA) može se ishoditi putem interneta po cijeni od 35 američkih dolara. Plaćanje karticom prilikom podnešenja zahtjeva za vizu!

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– povratan let Zagreb-Doha-Colombo-Doha-Zagreb u ekonomskoj klasi kompanijom Qatar Airways
– sve pristojbe zračnih luka
– ručnu prtljagu u zrakoplovu do 7 kilograma
– predanu prtljagu do 30 kilograma
– sve transfere prema programu
– 3 noćenja u Colombu u hotelu 3* u 3-4krevetnim sobama, 3 noćenja u Kandyju u hotelu 3* u 3-4krevetnim sobama, 1 noćenje u okolici Sigiriye u gesthausu 3* u 3-4krevetnim sobama, 1 noćenje u Elli u gesthausu 3* u 3-4krevetnim sobama, 3 noćenja u Hikkaduwi u hotelu 3* u 3-4krevetnim sobama, 3 noćenja u Negombu u hotelu 3* u 3-4krevetnim sobama
– sve takse u hotelima
– turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku
– jamčevno osiguranje i organizaciju puta

Cijena aranžmana ne uključuje: Ulaznice za objekte koji se posjećuju, karte za javni prijevoz, troškove taksija, tuk-tuka, osobne troškove za hranu i piće, osobno putno osiguranje

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 158,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 174,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 183,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 195,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 199,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 211,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 220,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 236,80 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 193,60 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja

Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja. Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja

*Zbog kupovine avio karata kompanija u slučaju otkaza putovanja od strane putnika agencija zadržava naknadu u skladu s Ugovorom i Općim uvjetima putovanja ovisno o datumu otkaza, a minimalno 25 % cijene aranžmana!!! Zbog toga putnicima savjetujemo ugovaranje police osiguranja od otkaza putovanja (193,60 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja) kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti dobili što veći iznos povrata novca od strane osiguravatelja!!!

Minimalan broj putnika je 15

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: www.azm-politrip-travel.hr. Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 45 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)

Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 1000 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 21 dan prije početka putovanja.

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804005801 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije