KARNEVAL RIO DE JANEIRO + SÃO PAULO
5.2.-20.2.2018.

Ako su ti obična putovanja dosadila, vrijeme je za bajkoviti Brazil. Želiš nešto drugačije? Nešto novo, nešto ludo? Želiš nešto više, dalje, bolje? Beskrajne, zlatne, pješčane plaže, osvježavajuća kokosova voda ili pak neodoljiva caipirinha, zgodni mladići i djevojke, prekrasni vidikovci, nogomet i samba… Da, radi se o Brazilu, o tome mnogi sanjaju, a ti ostvari tvoje snove 😀 Karneval, treba li se išta dodati? Samba, nogomet, priroda, ljudi, veselje, ludost, toplina u svakom smislu. Brazilci znaju uživati, znaju se zabavljati… Na karnevalu nema pravila, obucite na sebe bilo što što vam padne na pamet i idemo na put. Budi i ti dio spektakla!

5.2. : Sastanak u Zračnoj luci Zagreb u 14:30. Prijava na let za Pariz. Dolazak u Pariz u 19:45. Prijava na let za Rio de Janeiro s polaskom u 23:55

6.2. : Dolazak u Rio de Janeiro u jutarnjim satima. Transfer do grada. Pauza za kavu te smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor prije ležernog upoznavanja s gradom. Odlazak do najpoznatije plaže COPACABANE. Šetnja 4 kilometra dugom plažom prepunom kafića i štandova na kojima možete kupiti caipirinha koktel i jeftine suvenire. Krećemo od DIABLO (vražje) plaže cijelom Copacabanom do UTVRDE COPACABANA (vojna utvrda danas je otvorena za javnost kao vojni muzej). Slobodno vrijeme za kupanje, odmor, koktele i šetnju. Nastavak do druge najpoznatije plaže IPANEMA koja se nastavlja na Copacabanu. U nastavku prolazimo LEBLONOM – najotmjenijim djelom grada gdje živi elita Rio de Janeira. Ulična zabava (Festas de samba) Povratak u hotel. Noćenje

7.2. : Doručak. Nastavak razgleda grada. Dan za pogled s visoka na ovaj čudesan grad – Cidade Maravilhosa kako ga Brazilci nazivaju. Odlazak do CORCOVADA gdje ćemo se ukrcati na vlakić koji će nas nakon 20ak minuta vožnje kroz prekrasnu šumu dovesti do KIPA KRISTA ISKUPITELJA. Jednostavno znan kao Isus, kip je najprepoznatljiviji simbol koji možemo vidjeti iz mnogih djelova grada. Oko kipa nalazi se vidikovac s prekrasnim pogledom na Rio de Janeiro. Slobodno vrijeme i povratak vlakićem do grada. Odlazak do PÃO DE AÇUCAR – ŠEĆERNE GLAVE, drugog najpoznatijeg vidikovca s krasnim pogledom na Copacabanu i Guanabaru. Vožnja žičarom do brda URCA (220m) i nakon toga do GLAVE ŠEĆERA na 395 m. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu, slikanje i uživanje u pogledu na oba vidikovca. Povratak žičarom i nastavak razgleda grada : BOULEVARD OLÍMPICO uređen za OI 2016 sa grafitima poznatih umjetnika, futuristički muzej AMANHA – muzej budućnosti, crkva CANDELARIA… Noćenje

8.2. : Doručak. Nastavak razgledavanja. Razgled centra grada : neobična KATEDRALA SV. SEBASTIJANA, zaštitnika grada koja je građena po uzuru na piramide starih Maja, OPERA, KAZALIŠTE, BIBLIOTEKA. Odlazak do LAPE, nekadašnjeg ‘red light’ dijela grada. Ova četvrt posebno živne noću i okupljalište je umjetnika i alternativaca. Razgled AKVADUKTA CARIOCA iz 18.stoljeća kojim se voda dovodila od rijeke Carioca do centra grada. Danas je to mjesto gdje se u večernjim satima okupljaju mladi prije izlaska okruženo mnogim noćnim klubovima, a preko akvadukta je do nedavno vozio i stari tramvaj do favele SANTA TERESA. Šetnja do poznatih stepenica SELARÓN, jedne od najslikanih atrakcija Rija. Rad čileanskog slikara Jorgea Selarona njegov su dar građanima Rija za njihovu gostoljubivost. Pauza za odmor i ručak. Nastavljamo vožnjom u najstarijem tramvaju BONDINHO (*radovi na pruzi trenutno u tijeku, procjena do 12.mjeseca 2017.!) u četvrt SANTA TERESA. Vidjet ćemo : PARQUE DAS RUÍNAS, SAMOSTAN SVETE TEREZE, UMJETNIČKI ATELJE i VIDIKOVAC… Noćenje.

9.2. : Doručak. Odlazak do BOTANIČKOG VRTA s visokim palmama i velikim kaktusnjakom u ČETVRTI JARDIN BOTANICO nazvanoj po njemu. Vrt je s početka 19.stoljeća i danas broji preko 8000 vrsta biljaka. Zajednički odlazak na karneval, maskiranje, zabava, povorka, druženje s Cariocama (stanovnicima Rio de Janeira) i ostalim posjetiteljima karnevala, Sambodrom, Escolas de Samba i najluđa zabava…Noćenje

10.2. : Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na karnevalu. Odmor od karnevala pa noćno kupanje i osvježenje uz hladnu Antarticu – jedno od najpoznatiijih brazilskih piva. Noćenje

11.2. : Doručak. Odlazak do favele VIDIGAL. U podnožju favele sjedamo na motore te će nas dečki iz favele u 10-ak minuta prebaciti do samog vrha gdje se nalazi kultni bar Da Laje sa predivnim pogledom na Rio. Pauza za piće, povratak na motore i odlazak na karneval. Slobodno vrijeme za uživanje na karnevalu. Noćenje.

12.2. : Doručak. Po želji grupe posjet najvećoj šumi u urbanom području – FLORESTA DA TIJUCA i vidikovcima. Slobodno vrijeme za zabavu na karnevalu. Noćenje.

13.2. : Doručak. Odlazak do legendarnog stadiona MARACANA – 50-ih najveći stadion na svijetu (200 000), danas prima ‘samo’ 77 000 gledatelja (*ovisno o situaciji i događanjima u gradu, stadion ponekad nije otvoren za posjete. Nakon obnove od 6.mjeseca 2017. stadion je trenutno opet otvoren za posjetilje!) Slobodno vrijeme za uživanje na karnevalu, noćenje.

14.2. : Doručak. Valentinovo <3 Za slobodne prilika za još malo nemorala na karnevalu. Slobodno vrijeme za uživanje na karnevalu. Navečer oporavak na plaži i romantični zalazak sunca na poznatom i prekrasnom poluotoku ARPOADORU. Noćenje.

15.2. : Doručak. Povratak u realnost nakon karnevala. Odlazak brodom do NITERÓIA, grada nasuprot Rio de Janeira s druge strane zaljeva Guanabara poznatog i kao Grad osmijeha. Niterói je jedini brazilski grad osnovan od Indijanca i ujedno jedan od gradova s najboljom kvalitetom života u Brazilu. Moderni grad drugi je po broju građevina čuvenog brazilskog arhitekta Oscara Niemeyera nakon glavnog grada Brasilije. Razgled grada : UTVRDA SANTA CRUZ, PLAŽA SAN FRANCISCO, ARARIBOIA PALAČA, PALAČA CORREIOS , tržnica MERCADO SÃO PEDRO, MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI, NARODNO KAZALIŠTE, PARK CIDADE sa odličnim pogledom na Rio de Janeiro… Povratak brodom u Rio. Slobodno vrijeme, noćenje.

16.2. : Doručak. Slobodno vrijeme do polaska autobusom za SÃO PAOLO – najveći brazilski grad, grad nebodera koji ima 3 puta više stanovnika negoli cijela Hrvatska. Dolazak u São Paulo u večernjim satima. Smještaj u hotel u centru grada. Check-in pa lagano upoznavanje s najvećim gradom na južnoj polutki, AVENIDA PAULISTA – važna avenija s mnogo financijskih i kulturnih ustanova, duga 2 kilometra, široka oko 90m – žila kucavica grada i mjesto održavanja najmasovnije gay parade na svijetu, MASP muzej, MUZEJ PRIMIJENJENE UMJETNOSTI, KAZALIŠTE GAZETA, PARK TENENTE SIQUEIRA CAMPOS – TRIANON, TRG OSVALDO CRUZ I CRKVA RAJSKE DJEVICE, SVEUČILIŠTE BEZGREŠNOG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE, KUĆA RUŽA – KUĆA POEZIJE I LITERATURE… noćenje

17.2. : Doručak. Nastavak razgleda grada : glavni trg PRAÇA DA SÉ, KATEDRALA, PALAČA PRAVDE, PÁTIO DO COLÉGIO, muzej ANCHIETA, VIADUKT DO CHÁ koji dijeli stari i novi dio centra grada, bulevar VALE DO ANHANGABAÚ sa monumentalnim građevinama poput ALTINO ARANTESA i PALÁCIO DOS CORREIOS, CRKVA I SAMOSTAN SÃO BENTO, CRKVA I SAMOSTAN SV. FRANJE, TRG REPUBLIKE, OBELISK SJEĆANJA. VIDIKOVAC na 46. katu na AVENIDI IPIRANGA, TRG RAMOS DE AZEVEDO, GRADSKO KAZALIŠTE, SPOMENIK LATINSKOJ AMERICI… Slobodno vrijeme, izlazak, noćenje.

18.2. : Doručak. Nastavak razgleda grada : IBIRAPUERA PARK, MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI, MUZEJ AFRO BRAZIL, PAVILJON BRAZILSKE KULTURE, AUDITORIUM – OSCAR NIEMEYER, MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI, PARK NEZAVISNOSTI, SPOMENIK NEZAVISNOSTI… Slobodno vrijeme, noćenje.

19.2. : Doručak. Slobodno vrijeme do transfera do zračne luke, ukrcaj na let za Amsterdam u 20:10. Noćni let.

20.2. : Dolazak u Amsterdam u 11:45, presjedanje na let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u 16:25.

*GRATIS BONUS od našeg vodiča : lekcije portugalskog i mini škola sambe

*Zbog prometnog kolapsa u vrijeme karnevala i zatvaranja prometnica sva razgledavanja su javnim prijevozom koji je u Rio de Janeiru i São Paulu odlično organiziran (metro u vrijeme karnevala vozi 24 sata na dan) i povoljan (cijena metro karte u Rio de Janeiru i São Paulu cca 2 kn!)

Cijena aranžmana po osobi: 11900 kn

Putovanje je moguće uplatiti u 6 rata!!!
* za ovo putovanje za državljane RH potrebna je putovnica važeća najmanje do 20.08.2018.
Državljani RH ne trebaju vizu za ulazak u Brazil!

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– povratan let u ekonomskoj klasi Zagreb-Pariz-Rio de Janeiro, São Paulo- Amsterdam-Zagreb kompanijom Air France – KLM
– sve pristojbe svih zračnih luka
– ručnu prtljagu u zrakoplovu dimenzija do 55 x 35 x 25 cm + malu ručnu prtljagu dimenzija do 40 x 30 x 15 cm maksimalne ukupne mase za oba komada prtljage do 12 kg
– predanu prtljagu do 23 kg maksimalnih dimenzija ukupno 158 cm
– transfer zračna luka Rio de Janeiro – hotel
– 10 noćenja s doručkom u hotelu 2* u Rio de Janeiru u 3-4krevetnim sobama
– takse u hotelima
– transfer Rio de Janeiro – São Paulo
– 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u centru São Paula u 3-4krevetnim sobama.
– transfer São Paulo – zračna luka São Paulo
– turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tokom cijelog putovanja
– jamčevno osiguranje i organizaciju puta.

Cijena aranžmana ne uključuje: Ulaznice za objekte koji se posjećuju, karte za javni prijevoz, brod, taxi, Uber, osobne troškove za hranu (osim doručka koji je uključen u cijenu) i piće, osobno putno osiguranje.

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda ¸158,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 174,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 183,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 195,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 199,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 211,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 220,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 236,80 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 327,25 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja

Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja. Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja

*Zbog kupovine avio karata u slučaju otkaza putovanja od strane putnika agencija zadržava naknadu u skladu s Ugovorom i Općim uvjetima putovanja ovisno o datumu otkaza, a minimalno 25 % cijene aranžmana!!! Zbog toga putnicima savjetujemo ugovaranje police osiguranja otkaza putovanja (327,25 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja) kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti dobili što veći iznos povrata novca od strane osiguravatelja!!!

Minimalan broj putnika je 10, maksimalan broj putnika je 15!

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: http://azm-politrip-travel.hr/ugovor-o-putovanju-i-opci-uvjeti/ Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 45 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)

Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 1000 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 21 dan prije početka putovanja ili u ratama.

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804005801 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!