IRAN
16.9.-29.9.2019.

1.dan : okupljanje u zračnoj luci Zagreb u 17:30. Ukrcaj na let TK1056 za Istanbul u 20:15. Dolazak u Istanbul u 23:20

2. dan : ukrcaj na let TK 878 za Teheran u 01:25. Dolazak u Teheran u 06:05. Po obavljanju graničnih formalnosti transfer do Qoma gdje se nalazi svetište Fatime. Nastavak vožje do Maranjab pustinje gdje ćemo vidjeti Maranjab karavansarai i nastaviti vožnju po neobičnog slanog jezera Namak. Dolazak u Kašan, smještaj u hotel. Razgled grada : povijesne palače Borujerdi i Tabatabae, , Bozorg džamija, kupelji sultana Amira Ahmada. Noćenje

3. dan : doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do UNESCO vrtova Fin sa poznatim hamamom. Vožnja do prekrasnog sela Abiyaneh. Slobodno vrijeme za uživanje u pitoresknoj arhitekturi. Nastavak vožnje do Isfahana. Smještaj u hotel. Odlazak u razgled grada, nekadašnje prijestolnice šaha Abbasa I. : Imamova džamija, trg Nasq-e-Jahan, jedan od najvećih trgova svijeta, džamija Loftollah, Ali Qapu palača, Saborna džamija jedna od najstarijih u Iranu, palača Čehelsotun, Qeysarie vrata, bazar. Slobodno vrijeme na bazaru. Noćenje.

4.dan : doručak, odjava iz hotela. Nastavak razgleda Isfahana : Armenska četvrt Djolfo, katedrala Vank…. Šetnja preko mostova Khaju i Si-o-se-pol koji se smatraju među naljepšima na svijetu.. Vožnja prema Kermanu. Putem ćemo videjti pustinju Varzaneh te napraviti pauzu. Dolazak u Kerman, grad pistacija. Smještaj u hotel. Razgled Ganji ali Khan kompleksa sa brojnim građevinama. Noćenje.

5.dan : doručak. Odlazak na fakultativni izlet ili slobodno vrijeme u Kermanu : izlet u pustinju Dasht-e-Lut. Nakon ‘zelenog sela’ Sirch posjetit ćemo selo Shahdad gdje je izmjerena najviša temperatura na svijetu +71 stupanj! Odlazak do kanjona Zmijski jezik i visoravni Gandon Beryan. Povratak u Kerman,noćenje.

6.dan : doručak, odjava iz hotela. Vožnja do Mahana i samostana Sufi Shah Mematolaha, utemeljitelja reda derviša. U nastavku putovanja vidjet ćemo citadelu Rayen koja se nalazi u pustinji i Shahzadeh vrt nastao na oazi. Vožnja do Širaza. Dolazak u grad u večernjim satima. Smještaj u hotel, noćenje.

7. dan : doručak. Odlazak u razgled grada : džamija Shah-e-Cheragh, slavoluk Kuranu, vrtovi Eram i Narenjestan Qavam, Hafezov i Sadijev mauzolej, džamija Nasir ol-Mulk poznata i kao ‘Roza džamija,’džamija i bazar Vakil, kompleks Zand sa hamamom, Kamir Khan tvrđava. Noćenje.

8.dan : doručak. Fakultativni izlet ili slobodno vrijeme u Širazu :odlazak do jezera Maharlu, slanog jezera prekrasne roze boje. Odlazak do Neyriza i razgled palače i džamije. Vožnja do palače Sarvestan. Povratak u Širaz. Noćenje.

9. dan : doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Perzepolisa, nekad sjedišta Darija 1, kralja Perzije koji je razorio i zapalio Aleksandar Veliki. Ruševine palače iz 4.stoljeća p.n.e. Vrata Naroda, zimska palača, Vožnja do Nagsh-e-Rostama, gdje se nalaze u stijenama nalaze grobnice vladara Darija I., Kserksa I. i drugih vladara. Vožnja do Pasargada (UNESCO), prijestolnice Kira Velikog. Vožnja do Abarkuha, razgled poznatog čempresa starog najmanje 4000 godina. Dolazak u Yazd u večernjim satima. Smještaj u hotel, noćenje.

10.dan : doručak. Vožnja do karavansaraja Zeinodin. Povratak u Yazd i razgled grada : hram Zaratustre sa vječnom vatrom, Kula tišine, Saborna džamija, svetište 12 imama, Muzej vode. Stara jezgra sa brojnim uskim uličicama i tornjičima, bazar, trg Amira Čakmaka, vrt Dolat Abad, Aleksandrov zatvor, Fahadan. Noćenje.

11.dan : doručak. Odjava iz hotela.Vožnja do utvrde Narin Qate stare 2000 godina.Nastavak vožnje do Čak Čak hrama u stijeni. Zaustavljamo se u Nainu, gradu na rubu pustinje sa Sabornom džamijom koji je poznat po tepisima i od devine dlake. Dolazak u Teheran u večernjim satima. Noćenje.

12. dan : doručak. Slobodno vrijeme u Teheranu ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Badab-e Surt, jednu od najvećih prirodnih atrakcija Irana, neobičniju i od razvikanih i svijetski pozntih Pamukkala.Noćenje.

13.dan : doručak. Odjava iz hotela. Razgled Teherana : Homeinijev mauzolej, palača Golestan pod zaštitom Unesco-a, Muzej dragulja kraljevske krune, Nacionalni muzej, palača Masudi, muzej Reze Abasija, most Tabiat. Bazar, palača Saad Abad zadnjeg šaha Reze Pahlavija. Palača Niavaran, nekadašnja ljetna rezidencija Pahlavija, Tajrish bazar. U večernjim satima odlazak u podnožje Darbanda na sjeveru grada, gdje polaze planinarske rute sa brojnim restoranima. Slobodno vrijeme za večeru prije transfera do zračne luke Teheran.

14. dan : ukrcaj na let TK 875 za Istanbul u 02:00. Dolazak u Istanbul u 04:55. Ukrcaj na let TK1053 za Zagreb u 07:05. Dolazak u Zagreb u 08:15.

Cijena aranžmana po osobi: 9990 kn
Putovanje je moguće uplatiti u 6 rata

* za ovo putovanje za državljane RH potrebna je putovnica važeća najmanje 6 mjeseci nakon izlaska iz Irana
Državljani RH trebaju vizu za ulazak u Iran! Viza se može dobiti u ambasadi u Zagrebu ili u zračnoj luci u Teheranu.

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– povratan let u ekonomskoj klasi Zagreb-Teheran kompanijom Turkish Airlines
– sve pristojbe svih zračnih luka
– ručnu prtljagu u zrakoplovu do 8 kilograma dimenzija do 55cm x 40cm x 23cm
– predanu prtljagu težine do 20 kilograma
– 1 noćenje s doručkom u Kašanu u hotelu 3* u 2-3 krevetnim sobama
– 1 noćenje s doručkom u Isfahanu u hotelu 3* u 2-3 krevetnim sobama
– 2 noćenja s doručkom u Kermanu u hotelu 3* u 2-3 krevetnim sobama
– 3 noćenja s doručkom u Širazu u hotelu 3* u 2-3 krevetnim sobama
– 2 noćenja s doručkom u Yazdu u hotelu 3* u 2-3 krevetnim sobama
– 2 noćenja s doručkom u Teheranu u hotelu 3* u 2-3 krevetnim sobama
– turističke takse u hotelima
– transfere prema programu
– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tokom cijelog putovanja
– stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku
– jamčevno osiguranje i organizaciju puta.

Cijena aranžmana ne uključuje:
Troškove iranske vize, ulaznice za objekte koji se posjećuju, karte za javni prijevoz, osobne troškove za hranu i piće, osobno putno osiguranje, fakultativne izlete u organizacije lokalnih agencija.

Okvirne cijene fakultativnih izleta :
5.dan : 300 kn
8.dan : 300 kn
12.dan :400 kn

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 141,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 157,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 166,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 174,70 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 182,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 190,70 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 199,70 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 215,70 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 219,78 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja
Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja. Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja

*Zbog kupovine avio karata u slučaju otkaza putovanja od strane putnika agencija zadržava naknadu u skladu s Ugovorom i Općim uvjetima putovanja ovisno o datumu otkaza, a minimalno 25 % cijene aranžmana!!! Zbog toga putnicima savjetujemo ugovaranje police osiguranja otkaza putovanja (219,78 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja) kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti dobili što veći iznos povrata novca od strane osiguravatelja!!!
Minimalan broj putnika je 12
Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: http://azm-politrip-travel.hr/ugovor-o-putovanju-i-opci-uvjeti/ Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.
Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 45 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)
Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 1500 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 45 dana prije početka putovanja ili u ratama.

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804158902 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!