GRUZIJA NOVA GODINA
29.12.2017.-06.01.2018.

29.12. : Polazak iz Zagreba (autobusni kolodvor) u 16 sati. Transfer do zračne luke Budimpešta. Ukrcaj na noćni let za Kutaisi.

30.12. : nakon carinskih formalnosti transfer do TBILISIJA Dolazak u Tbilisi i smještaj u hotel. Nakon odmora razgled grada u pratnji lokalnog vodiča : METEKHI, KIP KRALJA VAKHTANGA, TRG EUROPE, RIKE PARK, MOST MIRA poznatiji u slengu kao ‘ALWAYS ULTRA’ most, TRG SLOBODE, RUSTAVELI AVENIJA, VORONTSOVA PALAČA, KASHVETI, OPERA I BALET, AKADEMSKO KAZALIŠTE, AKADEMIJA ZNANOSTI, NEKADAŠNJI GRUZIJSKI PARLAMENT… izlazak, noćenje.

31.12. : šetnja do poznatih SUMPORNIH KUPKI i SLAPA koji se nalazi u samom centru grada. Lagani uspon do tvrđave NARIKALA i HRAMA SV.NIKOLE sa odličnim pogledom na grad i KATEDRALU SAMEBA (Svetog Trojstva). Lagana šetnja šetnicom do spomenika MAJKA GRUZIJA. Povratak u centar grada žičarom preko rijeke KURE. Slobodno vrijeme. Pripreme za doček 2018. Zajednički doček na ulicama, trgovima ili u klubu u Tbilisiju u dogovoru s pratiteljem putovanja.Noćenje

1.1. : doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Repriza dočeka, noćenje.

2.1. : cjelodnevni fakultativni izlet u KAZBEGI : putem do Kazbegija zaustavljamo se u ANANURIJU – srednjovjekovnom kompleksu građevina na umjetnom jezeru uz rijeku ARAGVI : dvorac iz 13 stoljeća sa zidinama i 2 crkvice s jezerom u pozadini prilika su za prekrasne fotografije. To je samo uvod za Kazbegi do kojeg dolazimo tzv ‘GRUZIJSKOM VOJNOM CESTOM’ koja spaja Tbilisi i ruski Vladikavkaz. Pauza za ručak i odlazak pješice planinskom stazom (alternativa taxi uz doplatu) do GERGETI – CRKVE SV.TROJSTVA na visini od 2170 metara. Crkvica iz 14. stoljeća okružena planinama jedan je od najprepoznatljivih simbola Gruzije, a pogled na okolicu urezat će vam se u sjećanje zauvijek. Povratak u Tbilisi u večernjim satima. Izlazak, noćenje. Za one koji ne idu na izlet slobodno vrijeme u Tbilisiju.

3.1. : nakon odjave iz hotela polazak prema samostanu JVARI, također na popisu UNESCO-a. Pored samostana nalazi se vidikovac s pogledom na grad MTSKHETU – našu iduću postaju. MTSKHETA je jedan od najstarijih gradova i glavni grad od 3 stoljeća p.n.e. do 5. stoljeća, u doba kada Tbilisi još nije niti postojao. Poznat kao ‘sveti grad’, danas je oaza za turiste i gradić prepun suvenirnica, starih kamenih ulica i tradicionalnih restorana. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča i slobodno vrijeme za uživanje do polaska za UPLISTSIKHE – grad u stijenama uz rijeku MTKVARI. Mješavina poganske i ranokrščanske arhitekture i građevina od ranog željeznog doba do srednjeg vijeka. Grad koji je bio važna utvrda u vrijeme provala Muslimana u 8. stoljeću napušten je nakon napada Mongola. Danas je muzej na otvorenom. Iduća postaja je grad GORI gdje ćemo posjetiti rodnu kuću – muzej jednog od najkontroverznijih likova svjetske povijesti – Josifa Visarionoviča – STALJINA – Gruzijca rođenog pod imenom Iosif Džugašvili. Nastavak vožnje do BATUMIJA. Smještaj u hotel, noćenje.

4.1. : razgled grada u pratnji lokalnog vodiča : legendarni spomenik u pokretu ALI & NINO – simbol ljubavi, PARK 6.SVIBNJA gdje možete pogledati SHOW S DUPINIMA, PIAZZA, ACROPOLIS, CHACHA TORANJ, EUROPSKI TRG, MEDEA SPOMENIK, SVEUČILIŠTE… Slobodno vrijeme za ručak i šetnju BATUMI BULEVAROM uz Crno more. Noćenje.

5.1. : odjava iz hotela i odlazak do PROMETEJEVE ŠPILJE. Nakod razgleda vožnja do Kutaisija. Razgledat ćemo s lokalnim vodičem BAGRATI KATEDRALU iz 11. stoljeća – simbol grada, glavni trg s prekrasnom fontanom koja mijenja boje u večernjim satima, PARLAMENT GRUZIJE koji je nedavno preseljen iz Tbilisija u Kutaisi… Slobodno vrijeme za večeru i posljednju rundu čuvenog gruzijskog vina prije transfera u zračnu luku.

6.1. : ukrcaj na noćni let W6 2248 za Budimpeštu. Dolazak Budimpeštu u ranim jutarnjim satima. Transfer za Zagreb. Dolazak u Zagreb u popodnevnim satima.

Cijena aranžmana po osobi: 4900 kn

Putovanje je moguće uplatiti u 5 rata!
* za ovo putovanje za državljane RH potrebna je putovnica važeća najmanje 6 mjeseci nakon završrtka putovanja.
Za Gruziju nije potrebna viza za državljane RH.

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– transfer Zagreb-zračna luka Budimpešta-Zagreb
– povratan let u ekonomskoj klasi Budimpešta-Kutaisi-Budimpešta
– sve pristojbe zračnih luka
– ručnu prtljagu u zrakoplovu do 10 kilograma dimenzija 55x40x23 cm
– 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Tbilisiju u dvokrevetnim sobama
– 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Batumiju u dvokrevetnim sobama
– turističku taksu u hotelu
– transferi prema programu
– razgledi prema programu
– lokalnog vodiča na navedenim destinacijama na engleskom jeziku
– turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku
– jamčevno osiguranje i organizaciju puta.

Cijena aranžmana ne uključuje: Ulaznice za objekte, karte za javni prijevoz, osobne troškove za hranu i piće, osobno putno osiguranje.

Doplata za extra prtljagu :
– predana prtljaga do 23 kilograma – 300 kn
– predana prtljaga do 32 kilograma – 450 kn
*cijena prtljage podložna je promjenama!

Doplata za jednokrevetnu sobu – 1000 kn

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 85,95 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 93,95 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 97,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 107,10 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 105,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 115,10 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 118,35 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 126,35 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 93,10 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja

Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja. Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja

*Zbog kupovine avio karata u slučaju otkaza putovanja od strane putnika agencija zadržava naknadu u skladu s Ugovorom i Općim uvjetima putovanja ovisno o datumu otkaza, a minimalno 25 % cijene aranžmana!!! Zbog toga putnicima savjetujemo ugovaranje police osiguranja otkaza putovanja (93,10 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja) kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti dobili što veći iznos povrata novca od strane osiguravatelja!!!

Minimalan broj putnika je 15

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: http://azm-politrip-travel.hr/ugovor-o-putovanju-i-opci-uvjeti/ Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 45 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)

Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 1000 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 21 dan prije početka putovanja ili u ratama

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804005801 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!