KAVKAZ 2.11.-15.11.
AZERBAJDŽAN-GRUZIJA-ARMENIJA

1. dan : Polazak iz Zagreba (autobusni kolodvor) u 16 sati. Transfer do zračne luke Budimpešta. Ukrcaj na noćni let W6 2499 za Baku.

2. dan : dolazak u Baku u ranim jutarnjim satima. Nakon obavljanja formalnosti u zračnoj luci transfer do hotela. Nakon što ostavimo stvari u hotelu uputit ćemo se metroom do centra grada kako bi se upoznali s Bakuom. Odlazak uspinjačom do čuvenih FLAME TOWERSA, simbola Bakua. Pored tornjeva vidjet ćemo SEHIDLIQ džamiju. Šetnja ALEJOM MUČENIKA do prekrasnog vidikovca s kojeg puca pogled na centar grada i dvoranu izgrađenu za Euroviziju pored koje se nalazi zastava Azerbajdžana iz Guinessove knjige rekorda. Povratak u centar grada i šetnja moderno uređenom šetnicom uz KASPIJSKO JEZERO gdje se nalaze brojne moderne građevine zbog kojih je Baku poznat kao ”Dubai Kavkaza” : MUZEJ TEPIHA, BAKU EYE, MALA VENECIJA, replika venecijanskih kanala gdje se možete provozati u gondoli, VLADINA ZGRADA, 7 FONTANA, PARK BULEVAR, te brojni hoteli 5*. Povratak u hotel, izlazak, noćenje

3. dan : doručak. Odlazak u razgled stare gradske jezgre u pratnji lokalnog vodiča : GRADSKE ZIDINE, srednjovjekovni MAIDEN TOWER, MUZEJ MINI KNJIGA, SIRVANSAHLAR PALAČA, MEHEMMED DŽAMIJA, FILHARMONIJA koja se nalazi u prekrasno uređenom parku. Nakon razgleda odlazak do ušminkanog TRGA FONTANA gdje se nalaze najbolji restorani i pauza za ručak. U večernjim satima odlazak do najpoznatije gradske pivnice/pivovare u samom centru grada i prilika za opuštanje uz kriglu BAKI piva 🙂 Izlazak, noćenje

4. dan : doručak. Cjelodnevni izlet započinjemo odlaskom do YANAR DAGA – goruće planine gdje se vatra nikada ne gasi. Nakon slikanja sa gorućom planinom odlazimo u nacionalni park GOBUSTAN – vidjet ćemo nestvaran krajolik i petroglife pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do svjetski poznatih BLATNIH VULKANA – još jedne posebnosti Azerbajdžana. Na putu prema Bakuu posjetiti ćemo i ATESHGAH – hram vatre i upoznati se sa običajima zoroastrizma. Povratak u hotel, izlazak, noćenje.

5. dan : doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i uživanje u Bakuu. Polazak iz Bakua i noćna vožnja

6. dan : ujutro ćemo se zaustaviti na jezeru SEVAN, najvećem jezeru Kavkaza. Pauza za doručak i šetnju uz jezero. Dolazak u YEREVAN i smještaj u apartmane. Nakon odmora odlazak u razgled grada s lokalnim vodičem : TRG REPUBLIKE, VLADA, NACIONALNA GALERIJA, OPERA, GRADSKA TRŽNICA gdje možete kupiti povoljne suvenire… Odlazak do MUZEJA GENOCIDA s kojeg se pruža odličan pogled na grad. Odlazak do spomenika MAJKA ARMENIJA gdje se također nalazi vidikovac. U večernjim satima odlazak do kompleksa KASKADA, moderno uređenog kulturnog centra gdje također imamo priliku za odličan pogled na grad. Prije izlaska odlazak do tradicionalnog armenskog restorana gdje možemo probati lokalne specijalitete uz tradicionalnu glazbu. Izlazak, noćenje

7. dan : cjelodnevni fakultativni izlet ćemo započeti posjetom EČMIJADZINU – duhovnom središtu Armenije – poznatom i kao ‘armenski Vatikan’ – posjetit ćemo kompleks gdje se nalaze KATEDRALA iz 303. godine, CRKVE SV. RISPSIME I GAJANE iz 7.stoljeća, SABORNA CRKVA. Kratka vožnja do ZVARTNOCA gdje ćemo vidjeti ostatke KATEDRALE iz 7.stoljeća koja je kao i cijeli kompleks u Ečmijadzinu upisana u UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine. Nakon posjeta sakralnim objektima revijalni dio izleta slijedi u ARENI vinariji gdje možete degustirati mnogobrojna nagrađivana lokalna vina i sir te popiti kavu ili čaj. U veseloj atmosferi nastavljamo do samostana NORAVANK iz 13. stoljeća koji je okružen prekrasnim planinama crvenkaste boje – još jedna prilika za super fotografiju. Pauza za ručak u restoranu okruženom prekrasnom prirodom u blizini grada YEGHEGNADZORA. Nakon ručka vožnja do pitoresknog samostana KHOR VIRAP na planini ARARAT. Samostan je najbolje mjesto za pogled i fotografiju s VELIKIM ARARATOM – najvišim vrhom Turske visokim 5137 metara koji se dobro vidi i iz Yerevana. Povratak u Yerevan, izlazak, noćenje. Za one koji ne idu na izlet slobodno vrijeme u Yerevanu.

8. dan : nakon cjelodnevnog izleta slijedi slobodan dan za shopping i bolje upoznavanje Yerevana. Izlazak, noćenje.

9. dan : odjava iz apartmana i polazak prema TBILISIJU. Putem ćemo se zaustaviti kod hrama GARNI iz 1. stoljeća, jednim od rijetkih hramova iz doba predkršćanske Armenije i samostana GEGHARD koji je u 4. stoljeću osnovao Sveti Grgur. Dolazak u Tbilisi i smještaj u apartmane. Nakon odmora razgled grada u pratnji lokalnog vodiča : METEKHI, KIP KRALJA VAKHTANGA, TRG EUROPE, RIKE PARK, MOST MIRA poznatiji u slengu kao ‘ALWAYS ULTRA’ most, TRG SLOBODE, RUSTAVELI AVENIJA, VORONTSOVA PALAČA, KASHVETI, OPERA I BALET, AKADEMSKO KAZALIŠTE, AKADEMIJA ZNANOSTI, NEKADAŠNJI GRUZIJSKI PARLAMENT… izlazak, noćenje.

10. dan : šetnja do poznatih SUMPORNIH KUPKI i SLAPA koji se nalazi u samom centru grada. Lagani uspon do tvrđave NARIKALA i HRAMA SV.NIKOLE sa odličnim pogledom na grad i KATEDRALU SAMEBA (Svetog Trojstva). Lagana šetnja šetnicom do spomenika MAJKA GRUZIJA. Povratak u centar grada žičarom preko rijeke KURE. slobodno vrijeme, izlazak, noćenje.

11. dan : cjelodnevni fakultativni izlet u KAZBEGI : putem do Kazbegija zaustavljamo se u ANANURIJU – srednjovjekovnom kompleksu građevina na umjetnom jezeru uz rijeku ARAGVI : dvorac iz 13 stoljeća sa zidinama i 2 crkvice s jezerom u pozadini prilika su za prekrasne fotografije. To je samo uvod za Kazbegi do kojeg dolazimo tzv ‘GRUZIJSKOM VOJNOM CESTOM’ koja spaja Tbilisi i ruski Vladikavkaz. Pauza za ručak i odlazak pješice planinskom stazom (alternativa taxi uz doplatu) do GERGETI – CRKVE SV.TROJSTVA na visini od 2170 metara. Crkvica iz 14. stoljeća okružena planinama jedan je od najprepoznatljivih simbola Gruzije, a pogled na okolicu urezat će vam se u sjećanje zauvijek. Povratak u Tbilisi u večernjim satima. Izlazak, noćenje. Za one koji ne idu na izlet slobodno vrijeme u Tbilisiju.

12. dan : nakon odjave iz apartmana polazak prema samostanu JVARI, također na popisu UNESCO-a. Pored samostana nalazi se vidikovac s pogledom na grad MTSKHETU – našu iduću postaju. MTSKHETA je jedan od najstarijih gradova i glavni grad od 3 stoljeća p.n.e. do 5. stoljeća, u doba kada Tbilisi još nije niti postojao. Poznat kao ‘sveti grad’, danas je oaza za turiste i gradić prepun suvenirnica, starih kamenih ulica i tradicionalnih restorana. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča i slobodno vrijeme za uživanje do polaska za UPLISTSIKHE – grad u stijenama uz rijeku MTKVARI. Mješavina poganske i ranokrščanske arhitekture i građevina od ranog željeznog doba do srednjeg vijeka. Grad koji je bio važna utvrda u vrijeme provala Muslimana u 8. stoljeću napušten je nakon napada Mongola. Danas je muzej na otvorenom. Iduća postaja je grad GORI gdje ćemo posjetiti rodnu kuću – muzej jednog od najkontroverznijih likova svjetske povijesti – Josifa Visarionoviča – STALJINA – Gruzijca rođenog pod imenom Iosif Džugašvili. Nastavak vožnje do KUTAISIJA – 2. grada po veličini u Gruziji. Smještaj u hostel, noćenje.

13. dan : odjava iz hostela i odlazak do PROMETEJEVE ŠPILJE. Nakod razgleda vožnja do BATUMIJA i razgled grada u pratnji lokalnog vodiča : legendarni spomenik u pokretu ALI & NINO – simbol ljubavi, PARK 6.SVIBNJA gdje možete pogledati SHOW S DUPINIMA, PIAZZA, ACROPOLIS, CHACHA TORANJ, EUROPSKI TRG, MEDEA SPOMENIK, SVEUČILIŠTE… Slobodno vrijeme za ručak i šetnju BATUMI BULEVAROM uz Crno more. Nakon odmora povratak u KUTAISI. Razgledat ćemo s lokalnim vodičem BAGRATI KATEDRALU iz 11. stoljeća – simbol grada, samostanski kompleks GELATI (kao i katedrala pod zaštitom UNESCO-a), glavni trg s prekrasnom fontanom koja mijenja boje u večernjim satima, PARLAMENT GRUZIJE koji je nedavno preseljen iz Tbilisija u Kutaisi… Slobodno vrijeme za večeru i posljednju rundu čuvenog gruzijskog vina prije transfera u zračnu luku.

14. dan : ukrcaj na noćni let W6 2248 za Budimpeštu. Dolazak Budimpeštu u ranim jutarnjim satima. Transfer za Zagreb. Dolazak u Zagreb u popodnevnim satima.

Cijena aranžmana po osobi: 3980 kn

Putovanje je moguće uplatiti u 4 rate po 995 kuna!

* za ovo putovanje potrebna je putovnica važeća barem do 6.mjeseca 2017. godine.

Za Armeniju i Gruziju viza nije potrebna. Za Azerbajdžan je potrebna viza. Trošak izrade vize potrebno je uplatiti direktno ambasadi preko Zagrebačke banke. Nakon uplate agencija će za vas besplatno obaviti sve ostale formalnosti s ambasadom te vam pomoći u ispunjavanju potrebne dokumentacije. Agencija ne preuzima odgovornost za neizdavanje vize, odluka o izdavanju vize za svakog pojedinog putnika ovisi isključivo o djelatnicima ambasade!

PUTNICI KOJI SU PUTOVALI U ”NAGORNO-KARABAKH” NE MOGU DOBITI VIZU ZA AZERBAJDŽAN I MOLIMO IH DA SE NE PRIJAVLJUJU ZA OVO PUTOVANJE!!!!

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) Zagreb-zračna luka Budimpešta -Zagreb
– povratna zrakoplovna karta Budimpešta-Baku, Kutaisi-Budimpešta
– sve pristojbe zračnih luka
– ručnu prtljagu u zrakoplovu do 10 kilograma dimenzija 42x32x25 cm
– 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Bakuu u 3-4 krevetnim sobama
– 3 noćenja u luksuznim apartmanima 4* u centru Yerevana (1sobni apartmani do 4 osobe, 2sobni do 6-8 osoba, 3sobni do 10 osoba)
– 3 noćenja u apartmanima 3* u centru Tbilisija (2sobni aprtmani za do 6 osoba)
– 1 noćenje u hostelu u višekrevetnim sobama u Kutaisiju
– lokalnog vodiča na navedenim destinacijama na engleskom jeziku
– turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku
– svi transferi i izleti navedeni u programi osim 2 opcionalna fakultativna izleta
– jamčevno osiguranje i organizaciju puta.

*svi apartmani u Yerevan i Tbilisiju imaju najmanje jednu kupaonicu i WC, kuhinju, TV, klima uređaj, perilicu rublja i sušilo za kosu.

Cijena aranžmana ne uključuje:
– vizu za Azerbajdžan 35 eura

Cjelodnevni fakultativni izlet : dan : Ečmijadzin- Zvartnoc – Noravank – Khor Virap – 150 kn

Cjelodnevni fakultativni izlet : Kazbegi 150 kn

Doplata za extra prtljagu :
– ručna prtljaga do 10 kilograma dimenzija 56x45x25 UMJESTO besplatne ručne prtljage dimenzija 42x32x25 cm – 150 kn
– predana prtljaga do 23 kilograma – 300 kn
– predana prtljaga do 32 kilograma – 450 kn

*cijena prtljage podložna je promjenama

Ulaznice za muzeje, osobne troškove, hranu i piće osim doručka u Bakuu, troškove javnog prijevoza (info cijene : Baku 0,8 kuna, Tbilisi, Yeravan 1,5 kn karta ), osobno putno osiguranje

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 141,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 157,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 166,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 174,70 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 182,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 190,70 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 199,70 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 215,70 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 75,62 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja

Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja. Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja

*Zbog kupovine avio karata tzv ‘’low cost’’ kompanija u slučaju otkaza putovanja od strane putnika agencija zadržava naknadu u skladu s Ugovorom i Općim uvjetima putovanja ovisno o datumu otkaza, a minimalno 25 % cijene aranžmana!!! Zbog toga putnicima savjetujemo ugovaranje police osiguranja od otkaza putovanja (75,62 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja) kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti dobili što veći iznos povrata novca od strane osiguravatelja!!!

Minimalan broj putnika je 15

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: www.azm-politrip-travel.hr. Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 45 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)

Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 995 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 21 dan prije početka putovanja.

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 802276895 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!