IBERSKA TURA
ŠPANJOLSKA & PORTUGAL
(28. 02. – 12. 03. 2017.)

(MARSEILLE – BILBAO – MADRID – PORTO – LISABON – SEVILLA – MALAGA – GRANADA – BARCELONA)

1. DAN 28.02. utorak
Polazak iz Zagreba u 17: 30 sati sa (Autobusni kolodvor Zagreb). Noćna vožnja kroz Sloveniju, Italiju i Francusku do našeg prvog odredišta, Marseillea.

2. DAN 01.03. srijeda
Dolazak u Marseille, drugi najveći grad u Francuskoj, u prijepodnevnim satima te slijedi razgled grada: Vieux Port, Notre Dame de la Garde, le Cours Julien, la Corniche, Boulevard Longchamp, Palais Longchamp…slobodno vrijeme za vlastite programe. U ranim večernjim satima polazak prema Madridu. Noćna vožnja kroz Francusku i Španjolsku.

3. DAN 02.03. četvrtak
Na putu do Madrida prolazimo kroz Baskiju i stajemo u prijepodnevnim satima nakratko u Bilbau: Guggenheim muzej, Catedral de Santiago, Fuente Del Perro, Plaza Nueva… slobodno vrijeme za doručak te nastavljamo dalje. Dolazak u Madrid, glavni grad Španjolske u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hostel te slobodno vrijeme do razgleda grada: Puerta del Sol, Plaza Mayor, Palacio Real, Plaza de España, Museo del Prado, Palacio de Cibeles…slobodno vrijeme te mogućnost noćnog izlaska. Noćenje.

4. DAN 03.03. petak
Check – out iz hostela te slobodno vrijeme za vlastite programe: možete posjetiti muzeje poput Musea del Prado, jednog od najpoznatijih svjetskih muzeja, stadion Santiago Bernabeu ili otići do prekrasnog parka Rosaleda de Madrid. U kasnim večernjim satima polazak za Porto. Noćna vožnja kroz Španjolsku i Portugal.

5. DAN 04.03. subota
Dolazak u Porto u jutarnjim satima te razgled grada: Ribeira, Mercado do Bolhão, West Baixa, Sao Nicholau… slobodno vrijeme do polaska za Lisabon.Mogućnost odlaska u neku od poznatijih vinarija gdje se može naučiti sve o proizvodnji Porta. Dolazak u Lisabon u popodnevnim satima te smještaj u hostel. Slobodno za osvježenje do razgleda grada: Rossio, Lisabonska katedrala, Baixa, dvorac svetog Juraja, most Vasco da Gama (najduži most u Europi), Most 25. travanj (replika Golden Gate mosta u San Franciscu), Praca do Comercio, Chiado…slobodno vrijeme za izlazak. Noćenje.

6. DAN 05.03. nedjelja
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog izleta. Putujemo duž obale prema ESTORILU uz panoramski pregled najvećeg europskog casina, te stajemo u CASCAISU, ribarskom naselju koje je postalo jet set ljetovalište. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak do nazapadnijeg rta Europe, CABO DA ROCA. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Pri povratku posjeta gradu SINTRI koji je od 1995. dio UNESCO-ve kulturne baštine ponajviše zahvaljujući romanesknoj arhitekturi. Povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. DAN 06.03. ponedjeljak
Chek-out iz hostela te odlazak do monumentalne četvrti Belem. Najreprezentativniji predio grada koji je jedini ostao sačuvan u razornom potresu 1755.: Samostan sv. Jerolima s pripadajućim klaustrom i crkvom, kula Belem, Spomenik velikim prekomorskim otkrićima, kulturalni centar Belem. Slobodan dan za istraživanje Lisabona, poznatog po dobroj hrani, prekrasnim tramvajima koji vas voze po cijelom gradu te naravno za obožavatelje nogometa, dva kluba sa dugom tradicijom: Sporting i Benfica. U večernjim satima polazak za Sevillu. Noćna vožnja.

8. DAN 07.03. utorak
Dolazak u Sevillu u jutarnjim satima. Sevilla je glavni grad Andaluzije i jedan od najljepših gradova svijeta i primjer arapske kulture i arhitekture na Iberskom poluotoku: La Giralda, Royal Alcazar, Katedrala Seville (najveća katedrala na svijetu), Hospital de los Venerables, Zlatni toranj, Plaza de Espana…slobodno vrijeme te polazak prema Malagi gdje ćemo provesti noć.

9. DAN 08.03. srijeda
Odjava iz hostela te polazak prema Granadi. Dolazak u Granadu u podnevnim satima te opcionalni razgled Alhambre, dvorskog kompleksa koji smatraju najvrjednijim turističkim odredištem u Španjolskoj. Nakon razgleda Alhambre, odakle se ujedno pruža i pogled na samu Granadu, spuštamo se u grad te se upoznajemo i sa samim gradom: katedrala Granade, Trg Izabele katolkinje, Trg Bib-Ramble, Alcaiceria…slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Polazak prema Barceloni.

10. DAN 09.03. četvrtak
Prijepodnevni dolazak u Barcelonu te kratko vrijeme za odmor u hostelu. Zatim slijedi razgled grada: Sagrada Familia, Avenija Diagonal, stadion Nou Camp, Plaça Espanya, Montjuïc, Parc Güell, Plaça Catalunya, La Rambla, Gotička četvrt, čarobne fontane..slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

11. DAN 10.03. petak
Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog izleta u državicu Andorru koja je porezni raj gdje su alkohol i elektroničke naprave izuzetno jeftine. Povratak u Barcelonu te tulumarenje u zadnjoj noći putovanja. Noćenje.

12. DAN 11.03. subota
Buđenje i triježnjenje te check-out iz hostela. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u posljednjim satima putovanja. U popodnevnim satima povratak prema Zagrebu. Noćna vožnja kroz Španjolsku, Francusku, Italiju i Sloveniju.

13. DAN 12.03. nedjelja
Povratak u Zagreb u popodnevnim satima. Pustolovina je završila!!

CIJENA: 2590 kn

*Mogućnost plaćanja u 5 rata! (4×500 + 590 kn)

Cijena uključuje:
prijevoz autobusom visoke turističke klase (klima, TV, video), 1 noćenje u Madridu u hostelu u višekrevetnim sobama, 2 noćenja u Lisabonu u hostelu u višekrevetnim sobama, 1 noćenje Malagi u hostelu u višekrevetnim sobama, 2 noćenja u Barceloni u hostelu u višekrevetnim sobama, turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku, jamčevno osiguranje te organizaciju puta.

Cijena ne uključuje :
ulaznice za objekte koji se posjećuju, karte za javni prijevoz, troškove hrane, pića, osobno putno osiguranje

Fakultativni izleti:
Lisabonska tura – 20 eura / 150 kn
Andora – 25 eura / 190 kn
Alhambra: najljepši i najveći dvorski kompleks maurske arhitekture u Španjolskoj, svi zainteresirani za ulaznicu u Alhambru se trebaju javiti agenciji i rezervirati preko agencije, cijena ulaznice je 10-14 eura, ovisno o broju prijavljenih.

Za putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica.

Minimalan broj putnika je 45

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: http://azm-politrip-travel.hr/ugovor-o-putovanju-i-opci-uvjeti/

Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 7 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 133,60
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 149,60 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 158,60 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 164,15 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 174,60 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 180,15 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 189,15 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 205,15 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 60 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja

Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja! Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja

Info: info@azm-politrip-travel.hr

Prijave: prijave@azm-politrip-travel.hr

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)

Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 500 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 21 dan prije početka putovanja.

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804005801 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!