PIJANA TURA

23. 03. – 03. 04.

POLJSKA, BALTIK I BJELORUSIJA

(WARSZAWA – RIGA – TALLINN –
VILNIUS – MINSK – KRAKOW)

1. dan :

ZAGREB – WARSZAWA

Polazak autobusa (autobusni kolodvor Zagreb) u 20:00 h te vožnja kroz Mađarsku i Slovačku i Poljsku uz kraće pauze i uz video projekcije tijekom puta.

2. dan :

WARSZAWA

Dolazak u Warszawu. Smještaj u hostel te kraći odmor. Odlazak u šetnju gradom do PALAČA ŁAZIENKI I WILANÓW , KRALJEVSKOG DVORCA, STAROG GRADA, BRAVUROZNO OBNOVLJENOG I RESTAURIRANOG NAKON STRADANJA U DRUGOM SVJETSKOM RATU,. Vidjet ćemo OSTATKE GRADSKIH ZIDINA, KATEDRALU SV. IVANA KRSTITELJA…Noćenje.

3. dan :

WARSZAWA – RIGA

Odjava iz hostela te odlazak u centar grada gdje ćemo provesti ostatak dana do večernjeg kretanja za Rigu. U slobodno vrijeme se može pojesti tradicionalna poljska hrana, otići u Muzej povijesti poljskih Židova, šetati uz Wislu itd…u večernjim satim polazak za Rigu.

4. dan :

RIGA

Dolazak u Rigu u jutarnjim satima i upoznavanje sa secesijskim gradom koji je bio od velike trgovačke važnosti u srednjem vijeku prije smještaja u hostel i kraćeg odmora. Nakon pauze odlazak do grada pješice gdje ćemo vidjeti kuću Crnoglavih, katedralu, secesijsku četvrt, kuću Crne Mačke, gradsku vijećnicu, Rolandov spomenik, dvorac, veliku tržnicu… odmor te izlazak u jedan od brojnih klubova u centru grada. Noćenje.

5. dan :

RIGA – TALLINN

Check – out iz hostela te polazak za Tallinn. Dolazak u Tallinn u podnevnim satima i smještaj u hostel. Upoznavanje s Tallinnom – najstarijim glavnim gradom sjeverne europe i jednim od najsačuvanijih srednjovjekovnih gradova gdje ćemo vidjeti HANZEATSKU ČETVRT, KATEDRALU ALEKSANDRA NEVSKOG, GRADSKU VIJEĆNICU, STARI GRAD, DVORAC TOOMPEA. Noćenje.

6. dan :

TALLINN – HELSINKI – VILNIUS

Buđenje te check – out iz hostela. Mogućnost fakultativnog izleta u Helsinki na pola dana. Nakon povratka u Tallinn slobodno do večernjih sati kad je polazak za Vilnius. Noćna vožnja.

7. dan :

VILNIUS

Prijepodnevni dolazak u Vilnius, pauza za jutarnju kavu i smještaj u hostel. Slobodno vrijeme do zajedničkog odlaska u centar grada gdje se nalaze : KATEDRALNI TRG, CRKVA SV. KAZIMIRA, SVEUČILIŠTE,… MNOŠTVO CRKAVA (BAROKNIH) I SINAGOGA,… slobodno za ručak i zabavu. Noćenje.

8. dan :

VILNIUS – MINSK

Check – out iz hostela te polazak prema litavsko – bjeloruskoj granici. Obavljanje graničnih formalnosti te put prema glavnom gradu, Minsku. Upoznajemo se putem sa najzatvorenijom državom u Europi, koja jedino sa Rusijom ima spone. Dolazak u Minsk i smještaj u hostel. Odmar i odlazak do bivše rezidencije Lee Harvey Oswalda, KGB sjedišta, Trga neovisnosti, Opernog i baletnog kazališta, Prospekta Niezaliežnasci, Ulice Rakauskaja, Otoka suza, Gorky parka…slobodno vrijeme, večera. Zabava i noćenje…

9. dan :

MINSK

Check – out iz hostela te slobodan dan za istraživanje Minska: stadion Dinamo Minska, Muzej povijesti velikog domoljubnog rata, istraživanje poljske kuhinje, probavanje bjeloruske vodke…Večernji polazak prema Krakowu. Noćna vožnja.

10. dan :

KRAKOW.

Dolazak u Krakow te smještaj u hostel i kratko vrijeme za odmor. Nakon toga odlazak do grada gdje ćemo vidjeti židovsku četvrt, dvorac Wawel, Grodzku ulica, Rynek Glowny, najveći srednjovjekovni trg u Europi, Florijanska vrata, Barbakan….slobodno vrijeme za večeru ili opijanje u jeftinim krakowskim klubovima. Noćenje.

11. dan :

KRAKOW

Fakultativni posjet rudniku Wieliczka, prekrasan rudnik soli koji je bio izvor bogatstva Krakowa u srednjem vijeku. Povratak u Krakow te slobodno poslijepodne i pripreme za najluđu, posljednju noć putovanja. Noćenje.

12. dan :

KRAKOW – AUSCHWITZ – ZAGREB

Check – out iz hostela te polazak prema Auschwitzu gdje ćemo razgledati jedan od najstrašnijih konc. logora tijekom Drugog svjetskog rata. Slobodno za ručak te polazak za Zagreb. Dolazak u Zagreb u večernjim satima. Putovanje je završilo. Vrijeme za triježnjenje!

Putovanje je zamišljeno kao kombinacija turističkog i istraživačkog putovanja. To znači da ćemo zajedno vidjeti sve što nam države i gradovi koje ćemo posjetiti pružaju, ali i da ćete imati dovoljno vremena za slobodno vrijeme, izlaske i jutarnje triježnjenje. Poanta puta je prvenstveno zabaviti se, ali i vidjeti što nam gradovi koje ćemo posjetiti, pružaju.

Cijena aranžmana po osobi:

1580 kn

Cijena aranžmana po osobi uključuje: Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima), 2 noćenja u hostelu u Krakowu u višekrevetnim sobama, besplatan ulazak u Auschwitz, 1 noćenje u hostelu u Warszawi u višekrevetnim sobama, 1 noćenje u hostelu u Minsku u višekrevetnim sobama, 1 noćenje u hostelu u Vilniusu u višekrevetnim sobama, 1 noćenja u hostelu u Rigi u višekrevetnim sobama, 1 noćenje u hostelu u Tallinnu u višekrevetnim sobama, turističkog pratitelja i organizacija puta.

Cijena aranžmana ne uključuje: Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete, osobno putno osiguranje, vizu za Bjelorusiju – 20 eura, posjet rudniku soli Wieliczka cca 150 kn, brod Tallinn-Helsinki-Tallin cca 230 kn.

Minimalni broj putnika je 45

OBAVEZNA PUTOVNICA koja vrijedi još minimalno 6 mjeseci nakon dana napuštanja Bjelorusije zbog viza za BJELORUSIJU

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije : LINK! Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.

Agencija AZM Politrip Travel savjetuje vam da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban. Paket putnog osiguranja sastoji se od :

Agencija AZM Politrip Travel kao posrednik našeg partnera Euroherc Osiguranja. obavit će za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama.

Prijave :

prijave@azm-politrip-travel.hr

Info :

info@azm-politrip-travel.hr

IBAN :

HR3424020061100769287

Sve Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja broj police : u slučaju platne nemogučnosti ili stečaja agencije!