MAROKO
02. – 10. 04.

1. dan Polazak iz Zagreba (autobusni kolodvor) u 03:00 h. Transfer do zračne luke Treviso. Ukrcaj na let FR 5371 za Fes. Dolazak u Zračnu luku Fes-Saïss oko 13:05 sati. Transfer do smještaja. Nakon check-ina i slobodnog vremena, odlazak u orijentacijsku šetnju i prvu večeru na afričkom tlu! Dobivamo dojam Maroka u gradu kojem tepaju da je „afrička Atena“. Noćenje.

2. dan Upoznavanje sa Fesom, drugim najvećim gradom u Maroku, koji je svojedobno bio kraljevski glavni grad i u 12. stoljeću bio najnapučeniji grad tada poznatog svijeta sa preko 200.000 stanovnika. Daleko najimpresivnija je stara medina Fes el Bali: srednjovjekovnom jezgrom mnogih sjevernoafričkih gradova koji su bili pod arapskim utjecajem koja je ujedno i najveća pješačka zona u urbanom naselju na svijetu. Grad sa Al Quaraouiyine sveučilištem, najstarijiim sveučilištem na svijetu, definitvno je izvrstan izbor za početak našeg istraživanja Maroka. Istraživanje medine je iskustvo vida, mirisa i okusa; ispijanje čajeva od mente, halal hrane, tvornice koje proizvode bojilo za tkanine itd.. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan Mogućnost fakultativnog izleta u Chefchaouen, grad u srcu sjevernog planinskog laca Rif, koji oduševljava svoje posjetitelje morskoplavom bojom fasada na kućama. Slobodno vrijeme za istraživanje grada te povratak u Fes. Noćenje.

4. dan Buđenje te check-out i polazak vlakom prema Marrakechu. Vozimo se kroz Maroko i uživamo u prekrasnoj prirodi te sjevernoafričke zemlje koja iznenađuje svojim zelenilom, plodnim poljima, pogledom na Atlantski ocean te ekonomski napredak gradova putem. Dolazak u Marrakech u popodnevnim satima i smještaj u hotel. Orijentacijska šetnja i prvi dojmovi četvrtog po redu kraljevskog grada Maroka. Noćenje.

5. dan Upoznavanje sa najbitnijim povijesnim kraljevskim gradom: Jemaa el-Fnaa, najveći otvoreni trg u Africi koji je konstantno ispunjen ljudima, od prodavača naranči u ranim jutarnjim satima, zabavnim sadržajima i prodajnim štandovima tokom dana, do restorana koji u sumrak postavljaju šatore u kojima se priprema hrana i stolove za goste što traje do iza ponoći. Neazobilazno je i upoznavanje sa medinom:. Male, uske uličice će vam djelovati kao labirint za koji ćete pomisliti da se nikad nećete moći izvući van. Soukovi, tržnice koje prodaju ama baš sve: voće, povrće, meso, tkanine, boje za tkanine, začine… upoznat ćemo se i sa kraljevskim palačama, ostacima gradskih zidina i pripadajućim vratima, džamiju Koutubia sa pripadajućim minaretom te dan završavamo sa odlaskom u Menara vrtove čiju pozadinu krasi planinski lanac Atlas. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan Mogućnost fakultativnog 2-dnevnog safarija u pustinju. Prelazimo planinski lanac Atlas te putem do Zagora pustinje prolazimo Ourzazate, centar zapadnjačke filmske industrije sa radnjama smještenim u pustinji te stare utvrde poput Ait Benhaddou. Dolaskom u Zagoru, jašemo na devama do našeg kampa u kojem ćemo provesti noć pod zvjezdama. Noćenje.

7. dan Buđenje u pustinji i jahanjem devama upoznajemo se sa grubom i nemilosrdnom pustinjskom prirodom. Povratak prema Marrakechu u večernjim satima te šetnja i večera na Jemaa el-Fnaa trgu i uživanje u čarima arapske Afrike u posljednjoj večeri putovanja. Noćenje.

8. dan Check-out te slobodno vrijeme do polaska prema aerodromu te ukrcaj na let FR1359 za Treviso. Nakon slijetanja, povratak prema Zagrebu u koji dolazimo u kasnim noćnim satima. Kraj pustolovine!

Cijena aranžmana po osobi: 4950 kn

Putovanje je moguće uplatiti u 4 rate po 1250 kuna!
* za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– transfer Zagreb – zračna luka Treviso – Zagreb
– povratna zrakoplovna karta Treviso – Fes – Marrakech – Treviso (Ryanair)
– sve pristojbe zračnih luka
– ručnu prtljagu u zrakoplovu do 10 kilograma dimenzija do 55cm x 40cm x 20cm
– dodatnu malu ručnu prtljagu dimenzija do 35cm x 20cm x 20cm
– 4 noćenja u hotelu 3* u Marrakechu u 2-4krevetnim sobama
– 3 noćenja u hotelu 3* u Fesu u 2-4 krevetnim sobama
– turističku taksu u hotelu
– turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku
– jamčevno osiguranje i organizaciju puta
– vožnju vlakom 1. razredom Fes – Marrakech
– sve transfere od i do smještaja

Cijena aranžmana ne uključuje:
– ulaznice za muzeje i objekte koji se posjećuju
– osobne troškove za hranu i piće
– osobno putno osiguranje
– predanu prtljagu u zrakoplovu (15 kg – 375 kn, 20 kg – 525 kn)
– troškove javnog prijevoza

*Agencija ne naplaćuje izlete na putovanju nego samo djeluje kao posrednik.

Cijene izleta :
– 2- dnevni izlet u pustinju koje uključuje razgled znamenitosti putem, jahanje deva te noćenje u kampu u pustinji – cca 100 eura (ovisno o broju prijavljenih putnika)
– jednodnevni izlet u Chefchaouen – 30 eura

Minimalan broj putnika je 15

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: www.azm-politrip-travel.hr Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 45 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)

Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 1000 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 21 dan prije početka putovanja ili u ratama po 1200 kuna.

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 77,75 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 85,75 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 89,00 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 96,55 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 97 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 104,55 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 107,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 115,80 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 60 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja
Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja. Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja

*Zbog kupovine avio karata u slučaju otkaza putovanja od strane putnika agencija zadržava naknadu u skladu s Ugovorom i Općim uvjetima putovanja ovisno o datumu otkaza, a minimalno 25 % cijene aranžmana!!! Zbog toga putnicima savjetujemo ugovaranje police osiguranja od otkaza putovanja (60 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja) kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti dobili što veći iznos povrata novca od strane osiguravatelja!!!

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804158902 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!