Jordan Nova godina
26.12.2018.-2.1.2019.

1.dan : polazak s autobusnog kolodvora Zagreb u 01:00 Transfer do zračne luke Budimpešta. Ukrcaj na jutarnji let za AMMAN. Dolazak u Amman u 14:10 po lokalnom vremenu i odlazak u razgled grada smještenog na brdovitom području između pustinje i plodne doline Jordan : CITADELA sa HERKULOVIM HRAMOM s koje se pruža prekrasan pogled na grad, UMAYYAD PALAČA, BIZANTSKA CRKVA. Vidjet ćemo i RIMSKI TEATAR koji se nalazi u podnožju citadele, i ABDULAHOVU DŽAMIJU. Transfer do AQABE, mondenog ljetovališta na krajnjem sjeveru Crvenog mora poznatog po koraljima. Smještaj u hotel. Noćno kupanje, noćenje.

2.dan : doručak. Slobodan dan za kupanje i odmor u Aqabi ili odlazak na fakultativni izlet u WADI RUM pustinju, najveću i najljepšu pustinju Jordana gdje se monolitne stijene dižu do visine do 1750 metara. Neobična pustinja obiluje kanjonima, a mogu se vidjeti i crteži u kamenju stari 4000 godina. Wadi Rum je bio lokacija snimanja filma ‘Lawrence od Arabije’ i mjesto gdje je Lawrence (Omar Shar if) imao bazu tokom pobune protiv Turaka. Povratak u Aqabu. Noćenje

3.dan : doručak. Odlazak do čuvene PETRE, jednog od 7 novih čuda svijeta, grada Nabatejaca uklesanog u stijenama prije više od 2000 godina na raskrižju puteva svile i začina između Kine i Indije s Egiptom, Grčkom i Rimom. Nakon propasti, grad je nakon veliki potrage našao 1812 švicarski pustolov Johann Ludwig. Razgled Petre : RIZNICA proslavljena u filmu Indiana Jones i posljednji križari, SIQ, DEIR – grobnica u stijenama, RIMSKO KAZALIŠTE, HADRIJANOV SLAVOLUK, Noćenje u WADI MUSI.

4.dan : doručak. Po želji grupe nastavak razgleda PETRE. Odlazak do KARAKA, impozantne utvrde 900 metara iznad razine mora gdje su od 7.stoljeća vođenje mnoge strateške bitke. Odlazak do utvrde SHAWBAK (MONTREAL) iz doba križarskih ratova. Nastavak vožnje do MADABE, grada mozaika. noćenje.

5.dan : doručak. Odlazak do rezervata WADI MUJIB, klanca koji se spaja s MRTVIM MORE na razini -410 metara ispod razine mora. Slobodno vrijeme za adrenalinske sportove ili kupanje (plutanje) u Mrtvom moru, najslanijem moru na svijetu koje je 10 puta slanije od prosjeka. U blizini su se nekada navodno nalazili gradovi Sodoma i Gomora, a regija je bila i omiljeno mjesto za odmor Kleopatre. Prilika da isprobamo učinkovitost minerala iz mulja Mrtvog mora i sunčamo se na zbog evaporizacije najsigurnijem mjestu na svijetu za sunčanje. Večernji razgled MADABE u kojem ćemo vidjeti i poznatu GRČKU PRAVOSLAVNU CRKVU SV. JURJA sa 2 milijuna komada obojanog kamenja. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan : doručak. Vožnja preko planine NEBO, mjesto hodočašća ranih Kršćana gdje je prema legendi pokopan Mojsije. Pauze za slikanje na panoramskim mjestima. Vožnja panoramskom ‘kraljevskom cestom’ do MUKAWIRA, mjesta nekadašnje utvrde Heroda velikog, gdje je prema predaji njegov sin zatražio glavu Ivana Krstitelja. Dolazak u AMMAN. Doček Nove godine. Noćenje.

7.dan : doručak. Slobodan dan u AMMANU ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet JERASH, AJLUN, UMM QAIS . JERASH – antički grad neprekidno naseljen već 6500 godina. Stari rimski grad bio je sakriven pustinjskim pjeskom do prije 70-ak godina. Nakon otkopavanja danas je jedan od nabolje očuvanim gradova iz doba antike sa HADRIJANOVIM LUKOM, HIPODROMOM, KATEDRALOM i dva KAZALIŠTA. AJLUN – dvorac Saladinovih generala iz 12.stoljeća građen pored nekadašnjeg rudnika željeza. UMM QAIS nekad je bio dom mnogih pjesnika. Danas se ovdje nalaze i ruševine dva stara KAZALIŠTA, MAUZOLEJA i TOPLICA. Povratak u AMMAN. odlazak do ‘RAINBOW STREET’ – dugine ulice sa brojnim trgovinama, kafićima i umjetničkim galerijama. Izlazak. Noćenje.

8.dan : doručak. Transfer do zračne luka Amman. Ukrcaj na let za Budimpeštu. Dolazak u Budimpeštu u 14:35 po lokalnom vremenu. Transfer za Zagreb. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi: 7500 kn
Putovanje je moguće uplatiti u 5 rata

* za ovo putovanje za državljane RH potrebna je putovnica važeća najmanje 6 mjeseci nakon izlaska iz Jordana
Državljani RH trebaju vizu za ulazak u Jordan! Viza se izdaje u zračnoj luci Amman

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– povratan let u ekonomskoj klasi Budimpešta-Amman-Budimpešta kompanijom Ryanair
– sve pristojbe zračnih luka
– ručnu prtljagu u zrakoplovu do 10 kilograma dimenzija do 55cm x 40cm x 20cm
– dodatnu malu ručnu prtljagu dimenzija do 35cm x 20cm x 20cm
-2 noćenja s doručkom u Aqabi u hotelu 3* u 3-4krevetnim sobama
-1 noćenje s doručkom u Wadi Musi u hotelu 3* u 3-4krevetnim sobama
-2 noćenja s doručkom u Madabi u hotelu 3* u 3-4krevetnim sobama
-2 noćenja s doručkom u Ammanu u hotelu 3* u 3-4krevetnim sobama
– turističke takse u hotelima
– transfere prema programu
– turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku
– jamčevno osiguranje i organizaciju puta.

Cijena aranžmana ne uključuje:
troškove jordanske vize
doplata za 2krevetnu sobu : 500 kn po osobi
predanu prtljagu do 20 kilograma – 365 kn
Fakultativne izlete, ulaznice za objekte koji se posjećuju, karte za javni prijevoz, osobne troškove za hranu i piće, osobno putno osiguranje, izlete u organizacije lokalnih agencija.

Okvirne cijene fakultativnih izleta :
Wadi Rum : 200 kn
Jerash, Ajlun, Umm Qais : 200 kn

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 77,75 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 85,75 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 89,00 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 96,55 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 97,00 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 104,55 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 107,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 115,80 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 165 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja
– Osiguranje od otkaza putovanja + 176 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja u slučaju doplate za dvokrevetnu sobu
Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja. Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja
*Zbog kupovine avio karata u slučaju otkaza putovanja od strane putnika agencija zadržava naknadu u skladu s Ugovorom i Općim uvjetima putovanja ovisno o datumu otkaza, a minimalno 25 % cijene aranžmana!!! Zbog toga putnicima savjetujemo ugovaranje police osiguranja otkaza putovanja (121 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja) kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti dobili što veći iznos povrata novca od strane osiguravatelja!!!

Minimalan broj putnika je 15

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: http://azm-politrip-travel.hr/ugovor-o-putovanju-i-opci-uvjeti/ Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 45 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)

Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 1500 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 45 dan prije početka putovanja ili u ratama po 1000 kuna.

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804085406 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!