Nova godina u Nizozemskoj
( 29. 12. 2019. – 04. 01. 2020. )

1.dan : polazak iz Zagreba (autobusni kolodvor) u 16 sati. Noćna vožnja

2.dan : dolazak u Amsterdam u jutarnjim satima. Razgled grada. U obilasku grada gdje ćemo vidjeti Singelgracht kanal, poznati klub Paradiso smješten u nekadašnjoj crkvi, Hard Rock Cafe Amsterdam, Max Euweplein, stari zatvor, Holland Casino, De Balie, Hirsch, Leidseplein – jedan od glavnih trgova poznat po noćnim izlascima gdje se nalazi kultni coffeeshop Bulldog, kazalište, American hotel… šetnja Leidsestraatom do Prinsengracht kanala na kojem se nalazi hotel Pulitzer i kuća Anne Frank. Vidjet ćemo Westerkerk crkvu ispred koje je kip Anne Frank i pored koje se nalazi prvi spomenik homoseksualcima u svijetu – 3 trokuta koja čine Homomonument. Nastavak šetnje uz kanale Keizergracht i Herengracht do glavnog trga – Dama. Putem ćemo vidjeti staru poštu – danas shopping centar Magna Plaza. Vidjet ćemo staru Heineken pivovaru, Museumplein – trg muzeja : Rijksmuseum, muzej Van Gogha, Stedelijk muzej. Na trgu su se nekada nalazila poznata slova I Amsterdam. Posjet brusionici dijamanata. a na samom trgu : kraljevsku palaču, nekadašnju gradsku vijećnicu, te Nieuwe Kerk, Madame Tussauds, nacionalni spomenik, Bijenkorf, staru burzu, legendarni hotel Krasnapolsky…S Dama nas ulice Rokin i Kalverstraat vode prema Muntepleinu – trgu mostu sa stražarnicom i tornjem gdje se nekad kovao novac. Pauza za kupnju suvenira i cvijeća na plutajućoj tržnici cvijeća na kanalu Singel. Nakon toga odlazak do Rembrandtpleina gdje se možemo fotografirati sa skulpturom Noćne straže. Rembrandtplein i ulice oko njega prepune su klubova i jedno od glavnim okupljališta mladih u Amsterdamu. Odlazimo do rijeke Amstel kako bi vidjeli mršavi Magere most i Stoperu – zgradu gradske vijećnice i opere! te nastavljamo do Rembrandtove kuće i Waterloopleina. Putem ćemo se zaustaviti na starom amsterdamskom buvljaku pored nekad tajne crkve Mojsija i Arona. Na kraju dana razgled poznate crvene četvrti gdje prostitutke prodaju svoje usluge u izlozima. Vidjet ćemo i najstariju crkvu u Amsterdamu koja se nalazi u samom srcu Red Light Districta i ispred koje se nalazi spomenik ruke koja dira djevojku za grudi 🙂 Slobodno vrijeme, transfer do smještaja, noćenje.

3. dan : Slobodno vrijeme ili mogućnost izleta na malu nizozemsku turu : Zaanse Schans – prekrasan krajolik s vjetrenjačama, kanalima i starim kućama, Volendam – najljepši ribarski gradić u Nizozemskoj, posjet sirani u gradu Edamu gdje ćemo imati besplatnu degustaciju sira, vina i nizozemskih slatkiša te prezentaciju izrade klompi. Odlazak do Amsterdama i doček najluđe noći u godini! Sretna Nova godina! Povratak u smještaj. Noćenje.

4. dan : Prvo buđenje u novoj godini te odlazak na fakultativni izlet ili slobodno vrijeme u Amsterdamu slobodan dan za istraživanje brojnih muzeja kojima Amsterdam obiluje. Posjetiti ćemo Haarlem, grad po kojem je četvrt u New Yorku dobila ime. Prekrasan gradić nedaleko Amsterdama sa glavnim trgom Grote Marktom, na kojem se nalazi crkva Grote Kerk često zovu i malim Amsterdamom. Nastavljamo prema Alkmaaru, gradu koji je poznat po svojim mnogobrojnim tematskim tržnicama i kanalima po kojima se vide granice starog grada, Alkmaar je puno mirniji od svog susjeda. Izlazimo iz grada i odlazimo do srednjovjekovnih poldera, zemlje koja je bila svojedobno morsko tlo, ali je isušivanjem pretvorena u obradivu površinu te je na UNESCO-vu popisu svjetske baštine. Povratak u Amsterdam, slobodno vrijeme. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan: Slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog izleta: uputit ćemo se u Scheveningen, najpoznatije nizozemsko ljetovalište, te na putu prema Den Haagu vidjeti i haški sud. Razgledat ćemo centar Den Haaga i imati slobodno vrijeme za ručak i kavu te se uputiti u Rotterdam – suprotnost Amsterdamu. Vidjet ćemo grad koji je nakon razaranja u 2.svjetskom ratu izgrađen iznova i jedan je od najmodernijih gradova svijeta – kuće u zraku iznad ceste kako bi se uštedio prostor, ‘zgrada olovka’, nevjerojatni Markthal. Vidjet ćemo I staru luku te jedinu obnovljenu staru građevinu – Laurenskerk. Šetnja Hoogstraatom…povrata u Amsterdam, slobodno vrijeme do povratka u smještaj. Noćenje.

6. dan : odjava iz smještaja u ranim jutarnjim satima i slobodno vrijeme u Amsterdamu do polaska za Zagreb u večernjim satima. U popodnevnim satima mogućnost vožnje brodom po kanalima. Noćna vožnja prema Zagrebu.

7. dan : dolazak u Zagreb u popodnevnim satima.

Cijena paket aranžmana:
*1400 kn first minute za prvih 50 mjesta i jednokratno plaćanje
*1600 kn plaćanje u 2 rate po 800 kuna

Cijena aranžmana po osobi uključuje: Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima), 4 noćenja u kampu u Roompot Bospark de Schaapskooi u . 2 krevetnim sobama u 6krevetnim kućicama (https://www.bosparkdeschaapskooi.nl/), transfer do Amsterdama i natrag za putnike koji ne idu na izlet, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevno osiguranje i organizaciju puta.

Cijena aranžmana ne uključuje:
osobne troškove, hranu, piće, ulaznice za muzeje, karte za javni prijevoz, osobno osiguranje

Fakultativni izlet velika nizozemska tura -185 kn /25 eur
Fakultativni izlet Haarlem, Alkmar i polderi – 110 kn / 15 eur
Fakultativni izlet mala Nizozemska tura -110 kn /15 eur
Vožnja brodom po kanalima – 110 kn / 15 eur
*paket svih izleta 450 kn / 60 eur

Minimalan broj putnika je 45

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: www.azm-politrip-travel.hr Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.
Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 7 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 69,55 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 77,55 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 80,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 86,00 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 88,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 94,00 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 97,25 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 105,25 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 60 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja !
Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja! Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja

Info: info@azm-politrip-travel.hr
Prijave: prijave@azm-politrip-travel.hr

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)
Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 250 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 21 dan prije početka putovanja.

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804158902 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!