KIJEV & ČERNOBIL
13. – 17. 11.

1.dan ZAGREB – BUDIMPEŠTA – KIJEV

Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb u 04:00. Transfer do zračne luke Budimpešta. Ukrcaj na prijepodnevni let W62473 za Kijev. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel te kraća pauza. Slijedi razgled Kijeva. Kijev koji leži na rijeci Dnjepar je od osnutka moderne ukrajinske države njen glavni grad. Odlazimo u centar grada: posjećujemo glavnu ulicu u gradu, Khreshchatyk. Ulica koja vrvi životom često ima i pregršt uličnih zabavljača koji zabavljaju prolaznike. Dolazimo do glavnog trga Maidan Nezalezhnosti, koji je postao svjetski poznat 2004. zbog Narančaste revolucije te i mjesto gdje je započela Ukrajinska revolucija 10 godina kasnije. U blizini trga se nalazi pregršt znamenitosti: poznati hotel Ukrajina, Aleja i spomenik blaženih 100, posvećen poginulim prosvjednicima Euromaidan prosvjeda, kuća Himera, Oktobarska palača ( Međunarodni centar kulture i umjetnosti ), Verkhovna Rada, zgrada ukrajinskog parlamenta, te odlazak do rijeke Dnjepar. Povratak do glavnog trga Maidan Nezalezhnosti. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan KIJEV – PECHERSKA LAVRA

Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta u Pechersku Lavru, kompleks samostana izgrađen na brdu iznad Dnjepra u 11. stoljeću koji se proteže i u pećine ispod samog brda. U tim pećinama posjećujemo i katakombe koje se tu nalaze. Nakon izleta, povratak u grad i nastavak razgleda Kijeva: Zlatna vrata, Katedrala sv. Sofije koja je zajedno sa Pecherskom Lavrom na popisu UNESCO-ove svjetske baštine, Spomenik princezi Olgi, manastir sv. Mihaela i Mihaelov toranj te razgled završavamo u boemskoj ulici Andriivs’kyi u kojoj se nalaze mnogobrojni restorani te koja je tokom dana ispunjena štandovima sa antikvitetima i suvenirima. U sklopu nje se nalaze i Dvorac Rikarda Lavljeg Srca, crkva sv. Andrije te rodna kuća Mikhaila Bulgakova. Slobodno vrijeme za šetnju Maidanom ili u posjet nekom od mnogobrojnih pubova ili klubova. Navečer preporučamo fakultativnu vožnju brodom po rijeci Dnjepar. Noćenje.

3.dan KIJEV – ČERNOBIL

Doručak. Dan zbog kojeg smo došli u Kijev! Mogućnost fakultativnog odlaska u Černobil ( Chernobyl ), poprište najveće nuklearne katastrofe u povijesti koja se dogodila 26. travnja 1986. Kako je danas radijacija u većini zone oslabila, moguće su turističke ture. Rani polazak kombijima ili minibusom te vožnja u smjeru Bjelorusije. Prolazak check pointa te ulazak u zonu. Vidjeti ćemo grad Chernobyl gdje i dan danas radi i u okolici živi oko 3000 ljudi, te ćemo posjetiti i napuštenu sovjetsku vojnu bazu Duga i voziti se kroz poznatu Crvenu šumu. Posjet nastavljamo najvećoj atrakciji ove ture, gradu Prypyatu. Prypyat je na dan evakuacije 1986. godine brojio gotovo 50.000 ljudi. Danas je grad potpuno napušten i obrastao raslinjem, te djeluje kao da je vrijeme stalo. Ručak je uključen u cijenu izleta za sve prijavljene putnike. Povratak u Kijev. Noćenje. ( NAPOMENA: Prijava je moguća isključivo po uplati aranžmana, minimalno 20 dana prije polaska, raspored razgledavanja i dan razgledavanja ovisi o lokalnoj agenciji ).

4.dan KIJEV – MEZHYHIRYA

Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta u Mezhyhirya rezidenciju, bivšu rezidenciju nekadašnjeg ukrajinskog premijera Viktora Janukoviča, koji je živio u toj rezidenciji od 2002. do 2014. i Ukrajinske revolucije kad je bio primoran napustiti zemlju. Mezhyhirya se nalazi van samog grada Kijeva. Značaj ovog izleta je vidjeti raskoš u kojem je Janukovič živio tokom svoje vladavine Ukrajinom. On je samo najpoznatiji primjer moćnika koji su se pojavili u Ukrajini raspadom Sovjetskog Saveza i zauzeli sve bitne pozicije u javnom i privatnom sektoru te države i vladali čvrstom rukom. Posjećujemo Honku u kojoj se nalaze neviđene količine umjetnina i raznog bogatstva, heliodrom, umjetna jezera, paviljone i parkove. Povratak u Kijev. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

5.dan KIJEV – BUDIMPEŠTA – ZAGREB

Doručak. Rani check-out te polazak prema aerodromu i ukrcaj na let W62474. Slijetanje u Budimpeštu u prijepodnevnim satima i transfer prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u ranim poslijepodnevnim satima.

*Moguće su promjene u rasporedu razgledavanja, što programa, što fakultativnih izleta, a to ovisi o mogućnostima lokalnih agencija, što se ponajviše odnosi na sam izlet u Černobil.

Cijena aranžmana po osobi: 3490 kn
First minute cijena: 2900 kn (*do 01.10.2019.)
Putovanje je moguće uplatiti u 4 rata
* za ovo putovanje za državljane RH potrebna je putovnica važeća najmanje 6 mjeseci nakon izlaska iz Ukrajine

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– povratan let u ekonomskoj klasi Budimpešta-Kijev-Budimpešta kompanijom WizzAir
– sve pristojbe zračnih luka
– ručnu prtljagu u zrakoplovu do 10 kilograma dimenzija do 40cm x 30cm x 20cm
-4 noćenja s doručkom u Kijevu u hotelu 3* u 2-krevetnim sobama
– turističke takse u hotelima
– transfere prema programu
– turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku
– jamčevno osiguranje i organizaciju puta.

Cijena aranžmana ne uključuje:
predanu prtljagu do 10 kilograma – 225 kn
Fakultativne izlete, ulaznice za objekte koji se posjećuju, karte za javni prijevoz, osobne troškove za hranu i piće, osobno putno osiguranje, izlete u organizacije lokalnih agencija.

Okvirne cijene fakultativnih izleta :
vožnja brodom po Dnjepru : 20 eura
izlet u Pechersku Lavru: 25 eura
izlet u Mezhyhiryu: 45 eura
izlet u Černobil: 100 eura

Minimalan broj putnika je 15

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: http://azm-politrip-travel.hr/ugovor-o-putovanju-i-opci-uvjeti/ Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.
Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 45 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)
Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 1000 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 45 dana prije početka putovanja ili u ratama po 1000 kuna.

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 47,75 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 51,75 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 54,00 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 59,50 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 58,00 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 63,50 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 65,75 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 69,75 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 121 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja
Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja! Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja*Zbog kupovine avio karata u slučaju otkaza putovanja od strane putnika agencija zadržava naknadu u skladu s Ugovorom i Općim uvjetima putovanja ovisno o datumu otkaza, a minimalno 25 % cijene aranžmana!!! Zbog toga putnicima savjetujemo ugovaranje police osiguranja otkaza putovanja (121 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja) kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti dobili što veći iznos povrata novca od strane osiguravatelja!!!

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804158902 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!