JAPAN – LJETO 2019.
[19- 29.11.2019.]
(TOKYO – NAGANO – MATSUMOTO – KYOTO – OSAKA – NARA – HIROSHIMA)

1.dan: Okupljanje na aerodromu u Zagrebu dva sata prije leta. Let u 16:05h iz Zagreba za Dohu.

2.dan: Dolazak u Dohu u 23:35. Let iz Dohe u 01:55h. Dolazak u Tokio u 18:00h po lokalnom vremenu, transfer metroom do smještaja. Noćenje.

3.dan: Obilazak glavnog grada “Zemlje izlazećeg sunca”. CARSKA PALAČA – MEIJI SHRINE. Obilazak modernog Tokija i kvartova SHIBUYA (najprometnija ‘zebra’ na svijetu) te SHINJUKU – METROPOLITAN GOVERNMENT BUILDING. Navečer odlazak u AKHINABARU – tehno district ili district neona. Noćenje.

4.dan: Odlazak u NAGANO, mjesto domaćin ZOI 1998. Posjet hramu ZENKO-JI sa svjetski poznatim tamnim prolazom. U prolazu je potpuni mrak i po legendi Japanci ovdje dolaze u mraku naći ‘ključ raja”. Nakon što smo otključali raj i tapkali u mraku krećemo prema MATSUMOTU, gradu koji je poznat po svom dvorcu koji je simbol Japana. Povratak u Tokio. Noćenje.

5.dan: Polazak za OSAKU u ranim jutarnjim satima. Po dolasku smještaj u ‘kapsula’ hotel ili hostel i kretanje u obilazak grada. OSAKA CASTLE- UMEDA SKY BUILDING- DENDEN TOWN. Navečer razgled ulice neona, DONTONBORI, gdje možete probati i čuvenu KOBE govedinu. Noćenje.

6.dan: Odlazak u NARU. Cjelodnevno razgledavanje nekadašnje prijestolnice Japana. Obilazak hrama TODAI-JI, nekada najveća drvena građevina na svijetu i najveći brončani kip BUDE. Popodne odlazak do PARKA JELENA i hranjenje i šetnja među jelenima. Povratak u Osaku. Noćenje.

7.dan: Odlazak u obližnji KYOTO. BAMBOO GROVE, KIJOMIZU-DERA i KINKAKU-JI (zlatni paviljon). U večernjim satima šetnja GION-om, tradicionalnom japanskom mjestu gdje dominiraju lokalni restorani i koji je poznat po GEJŠAMA. Polazak prema Osaki. Dolazak u Osaku u kasnim večernjim satima. Noćenje.

8.dan: Odlazak u HIROSHIMU. Posjet MEMORIJALNOG MUZEJA MIRA, u spomen na više od 100.000 ljudi stradalih u eksploziji atomske bombe. Odlazak do MIJAJIME i posjeta crvenim TORII vratima u vodi na ovom otoku. Povratak u Osaku u kasnim večernjim satima. Noćenje.

9.dan: Danas ćemo posjetiti simbol Japana, FUSHIMI-INARI HRAM. Slobodno vrijeme za nastavak razgleda Kyota i njegovih brojnih hramova. Povratak u Osaku. Noćenje.

10.dan: Napuštanje smještaja u jutarnjim satima. Polazak prema Tokiu. Posjet ASAKUSI – posjet SENSO-JI HRAMU. Slobodno vrijeme u Tokiu do polaska prema zračnoj luci. Let iz Tokija u 22:20h za Dohu. Dolazak u Dohu u 04:30h po lokalnom vremenu. Presjedanje na let za Zagreb. Let iz Dohe u 07:40h. Dolazak u Zagreb u 11:55h.

CIJENA PAKET ARANŽMANA: 9990 KN

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– povratni let avionom Qatar Airways na relaciji Zagreb – Doha – Tokyo, transfere vlakom između gradova u Japanu
– izlete u Nagano, Kyoto, Naru i Hiroshimu brzim shinkansen vlakovima (bullet trains)
– sva noćenja navedena u programu, transferi od zračne luke Narita do centra Tokya u oba smjera
– kompletna organizacija i vođenje puta
– turističkog pratitelja tijekom putovanja
– zrakoplovne pristrojbe

Cijena aranžmana ne uključuje: osobne troškove, korištenje prijevoza pri razgledima, ulaznice za hramove i lokalitete koji se posjećuju. Viza za Japan se dobiva na ulazu u zemlju i ne naplaćuje se, potrebna je putovnica koja vrijedi još 6 mjeseci po izlasku iz zemlje

Fakultativni izleti: AZIMUT TRAVEL ima uključene SVE navedene izlete u cijenu, dakle fakultativa na ovom putovanju NEMA.

Smještaji:
3 noćenja u hostelu u Tokyu, 5 noćenja u ‘kapsula hotelu’ ili hostelu u Osaki.
Prijava i uvjeti plaćanja:
Skeniranu prvu stranu važeće putovnice (koja vrijedi još minimalno 6 mjeseci) potrebno je dostaviti do 2 mjeseca prije puta, inače agencija ne snosi odgovornost od izdavanja karata sa pogrešnim podacima.

Minimalan broj putnika je 10

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 21 dan prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Prilikom prijave potrebno je uplatiti depozit u iznosu od 1500 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 30 dana prije početka putovanja.
Organizator putovanja: Azimut Travel j.d.o.o
ID kod: HR-AB-01-081029143
Broj police osiguranja jamčevine za turistički paket aranžman: 802296006