ISLAND
02.03.-10.03. 2020.

1. dan : sastanak grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb u 22:00 sata te polazak za Budimpeštu. Noćna vožnja prema aerodromu uz usputna stajanja.

2. dan : Pri dolasku na aerodrom u Budimpešti ukrcaj na let za Reykjavik u 06:35. Dolazak u zračnu luku Keflavik oko 10:25. Nakon obavljanja formalnosti u zračnoj luci transfer do sumpornih polja Seltún i šetnja nestvarnim krajolikom. Zaustavit ćemo se kod prekrasnog jezera Kleifarvatn. Transfer do poluotoka Snæfellsnes i smještaj u hotel. Odlazak do plaže Ytri Tunga na kojem se često mogu vidjeti tuljani. U većernjim satima odlazak na gledanje polarne svijetlosti – aurora borealis (vidljivost ovisi o vremenskim uvjetima). Noćenje.

3.dan : slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet po poluotoku : Vidjet ćemo vodopad Kirkjufellsfoss sa planinom Kirkjufell u pozadini, krater Hólahólar na koji se ne moramo panjati nego se u njega možemo uvesti autom, prekrasne crne klifore Londrangar, crnu crkvu Búðakirkja, čuveni Gatklettur, te bajkovitu plažu Djúpalónssandur. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan : check out te odlazak u Reykjavik. Po dolasku odlazak u razgled grada : Perlan, Narodni muzej, Solfar, kuća Höfdi gdje su se sastali Gorbačov i Reagan, luka, parlament, Hallgrímurova crkva, Harpa, ulica Laugavegur, muzej punka,muzej falusa… smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan : cjelodnevni izlet gdje ćemo vidjeti najbolje od Islanda – takozvani Zlatni krug. Osim prekrasnog krajolika otoka vidjet ćemo sjecište Euroazijske i Sjevernoameričke tektonske ploče – Þingvellir, ‘islandske Plitvice’ Gullfoss, čuveni gejzir Strokkur te šareni krater Kerið. Povratak u Reykjavik u večernjim satima. U većernjim satima odlazak na gledanje polarne svijetlosti – aurora borealis (vidljivost ovisi o vremenskim uvjetima). Noćenje

6. dan : slobodno vrijeme u Reykjaviku ili odlazak na fakultativni izlet „Dan vodopada“ Prvo ćemo se zaustaviti kod Urriðafossa te se uputiti do Seljalandsfossa koji nam nudi opciju šetnje iza slapa i obližnjeg Gljúfrabúia koji je sakriven u špilji!. Za kraj dana razgledat ćemo Skogafoss te imati priliku za šetnju prekrasnim kanjonom iznad slapa. Povratak u hotel, noćenje.

7. dan : ‘dan kupanja’ Na izletu ćemo se okupati u termalnoj rijeci Reykjadalsá do koje dolazimo šetnjom pored kanjona Djúpagil i vodopada Djúpagilsfoss. Kupanje nastavljamo u najstarijem bazenu na Islandu koji se nalazi na otvorenom u netaknutoj prirodi : Seljavallalaugu. U popodnevnim satima odlazak na kupanje u čuveni Blue Lagoon, jedne od glavnih atrakcija Islanda. Povratak u Reykjavik, noćenje.

8. dan : slobodno vrijeme u Reykjaviku ili odlazak na fakultativni izlet : raznoliki Island : prva postaja je crkva Laugardælakirkja gdje ćemo vidjeti grob legendarnog Bobby Fischera. Iduća postaja je misteriozni kamen Drangurinn uz koji se vežu brojne legende. Zaustavljamo se kod prekrasnog glečera Sólheimajökulla te nastavljamo put do Sólheimasandura – olupine aviona koji se od prisilnog slijetanja 1973.godine nalazi pored plaže. Za kraj dana posjetit ćemo prekrasnu plažu Reynisfjara, jednu od najpoznatijih na svijetu. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

9. dan : rani check-out te polazak prema aerodromu te ukrcaj na let za Budimpeštu u 11:10. Dolazak u Budimpeštu u 16:30 i polazak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima i kraj putovanja!

Cijena aranžmana po osobi: 8350 kn
Putovanje je moguće uplatiti u 4 rate

Broj putnika je 8!
* za ovo putovanje za državljane RH potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– povratan let u ekonomskoj klasi Budimpešta-Reykjavik -Budimpešta kompanijom WizzAir
– sve pristojbe zračnih luka
– ručnu prtljagu u zrakoplovu do 10 kilograma dimenzija do 55x40x23 cm
– dodatnu ručnu prtljagu u zrakoplovu do 10 kilograma dimenzija do 40 x 30 x 20 cm

– sve transfere prema programu
– cjelodnevni izlet ‘Zlatni krug’ i ‘dan kupanja’ (ulaznica za Blue Lagoon nije uključena u cijenu!)
– 2 odlaska na gledanje polarne svijetlosti.
– 2 noćenja u guesthouseu 2*/ 3* u Snæfellsnesu
– 5 noćenja u guesthouseu 2*/ 3* u Reykjaviku
– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
– jamčevno osiguranje i organizaciju puta.

Cijena aranžmana ne uključuje:

– ulaznice za objekte koji se posjećuju (krater Kerið cca 20 kn, Blue Lagoon – cijena ovisi o terminu posjeta! – https://www.bluelagoon.com/explore)
– karte za javni prijevoz te osobne troškove za hranu i piće
– osobno putno osiguranje
– fakultativne izlete / izlete u organizaciji lokalnih agencija.
– izlet po poluotoku : 50 eur
– dan vodopada : 50 eur
– raznoliki Island : 50 eur
*Izleti u slobodno vrijeme s nekom od lokalnih agencija : jahanje konja, promatranje kitova.
– predanu prtljagu do 20 kilograma – 650 kn

*Zbog kupovine avio karata u slučaju otkaza putovanja od strane putnika agencija zadržava naknadu u skladu s Ugovorom i Općim uvjetima putovanja ovisno o datumu otkaza, a minimalno 25 % cijene aranžmana!!! Zbog toga putnicima savjetujemo ugovaranje police osiguranja od otkaza putovanja (143 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja) kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti dobili što veći iznos povrata novca od strane osiguravatelja!!!

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: http://azm-politrip-travel.hr/ugovor-o-putovanju-i-opci-uvjeti/ Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.
Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 45 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)
Prilikom prijave potrebno je uplatiti depozit u iznosu od 2000 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 21 dan prije početka putovanja ili u ratama po 2000 kuna.

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda ¸85,95 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 93,95 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 97,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 107,10 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 105,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 115,10 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 118,35 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 126,35 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 143 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja
Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja. Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja

Info: info@azm-politrip-travel.hr
Prijave: prijave@azm-politrip-travel.hr

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804223647 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!


Prijavite se online!