MALA BALKANSKA TURA
21.03. – 29. 03.2020.
03.10. – 11.10.2020.

1. Dan. Polazak iz Zagreba sa Autobusnog kolodvora u 02:00 prema Sarajevu. Noćna vožnja. Dolazak u jutarnjim satima u grad te nakon kratkog slobodnog vremena, za promjenu novaca i ispijanje prve kave, smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Popodne slijedi razgled grada: Baščaršija, Sahat Kula, gradska vijećnica, Inat kuća, Gazi-Husrev Begova džamija, Latinski most…slobodno vrijeme za degustaciju ćevapa, bureka, pita i turskog čaja i kave. Noćenje.

2. Dan. Doručak te check out iz smještaja i polazak prema Crnoj Gori. Na putu do Budve, stajemo putem u Podgorici, te imamo kratki razgled glavnog grada Crne Gore: Trg Republike, Staru Varoš, skaline, Spomenik kralju Nikoli…pauza za ručak te nastavak puta prema Budvi. Dolazak u Budvu i check in u hotel . Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. Dan. Nakon doručka slijedi razgled Budvine starogradske jezgre: Stari grad i gradska citadela. Slobodno poslijepodne ili mogućnost fakultativnog izleta u Kotor, „crnogorski Dubrovnik“ te razgled sa lokalnim vodičem: grad na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, koji svojim izgledom podsjeća na Dubrovnik, je razlog zašto mnogobrojni kruzeri uplovljavaju u Kotorski zaljev svake godine. Povratak u Budvu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. Dan. Doručak te check out i polazak prema Albaniji. Pri ulasku u Albaniju posjećujemo Skadar, najzapadniji albanski grad, smješten na Skadarskom jezeru, najvećem jezeru na Balkanu. Nastavljamo put prema Tirani, glavnom gradu, postepeno se upoznajući sa tom neobičnom balkanskom zemljom. Smještaj u hotel i razgled grada: Skenderbegov trg, bunkeri koji čine neobičnu priču Albanije tokom Hladnog rata, Piramidu napravljenu kao spomen obilježje Enveru Hoxhi, albanskom diktatoru iz Hladnog rata, Palača kulture, gradska vijećnice, Katedrala uskrsnuća, Bloku…slobodno vrijeme. Noćenje.

5. Dan. Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje Tirane ili mogućnost fakultativnog izleta u Durres, (Drač) glavni priobalni grad koji je centar albanskog ljetnog turizma sa nekim od najstarijih građevina na Balkanu kao što je antički amfiteatar, srednjovjekovni Venecijanski toranj …polazak prema Fushe Kruje, gradića koji jedini na svijetu ima kip Georgea W. Busha i u kojem se upoznajemo sa pričom Skenderbega, najvećeg albanskog junaka koji je godinama odoljevao nadbrojnijoj turskoj vojsci u 15 stoljeću. Posjećujemo i njegovu utvrdu i pripadajući muzej. Povratak u Tiranu i slobodno vrijeme. Noćenje.

6. Dan. Doručak. Check out te polazak prema Skopju. Putem stajemo u Ohridu, gradiću na istoimenom jezeru te kraći razgled: Crkva svete Sofije, gradska utvrda, utvrda cara Samuila…pauza za ručak. Nastavak puta prema Skopju. Dolazak u glavni grad Makedonije i smještaj u hotel. Slijedi kraći razgled grada: Trg Makedonije, željeznički kolodvor, muzej Majke Terezije, Kameni most, Stara Čaršija..slobodno vrijeme. Noćenje.

7. Dan. Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta na Kosovo, najmlađu državu na Balkanu. Odlazak do Prištine, glavnog grada te razgled: Katedrala Majke Terezije, pravoslavna crkva Svetog Spasitelja, Čaršijska džamija, kosovski parlament…slobodno vrijeme za ručak i samostalno istraživanje tog neobičnog grada. Povratak u Skopje i slobodno vrijeme. Noćenje.

8. Dan. Doručak. Check out te polazak prema Beogradu, našoj zadnjoj postaji na istraživanju Balkana. Dolazak u grad i smještaj. Razgled grada: Kalemegdan, knez Mihailova, hotel Moskva, Trg Republike, Skadarlija… tulumarenje u posljednjoj noć putovanja. Noćenje.

9. Dan. Doručak. Check out te polazak prema Zagrebu u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Zagreb u večernjim satima. Putovanje po Balkanu je završilo.

Cijena paket aranžmana: 1790 kn

Cijena aranžmana po osobi uključuje: Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima), 1 noćenje u hotelu 3* u Sarajevu u dvokrevetnim sobama, 2 noćenja u hotelu 3* u Budvi u dvokrevetnim sobama, 2 noćenja u hotelu 3* u Tirani u dvokrevetnim sobama, 2 noćenje u hotelu 3* u Skopju u dvokrevetnim sobama, 1 noćenje u hotelu 3* u Beogradu u dvokrevetnim sobama, doručak u svim smještajima, turističkog pratitelja, jamčevno osiguranje i organizaciju puta.

Cijena aranžmana ne uključuje:
osobne troškove, hranu, piće, ulaznice za muzeje, karte za javni prijevoz, osobno osiguranje

Fakultativni izleti: Izlet u Kotor te razgled sa lokalnim vodičem – 15 eura
Izlet u Durres i Fushe Kruje sa uključenom ulaznicom u muzej – 20 eura
Izlet u glavni grad Kosova – Prishtinu – 20 eura ( za Kosovo je potrebna putovnica)
Paket izleta je 50 eura

Minimalan broj putnika je 45

Info: info@azm-politrip-travel.hr
Prijave: prijave@azm-politrip-travel.hr

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)
Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 250 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 21 dan prije početka putovanja.

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: www.azm-politrip-travel.hr Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.
Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 7 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!
Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 85,95 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 93,95 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 97,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 107,10 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 105,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 115,10 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 118,35 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 126,35 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 60 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja !
Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja! Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804223647 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!


Prijavite se online!