KATALONSKO LJETOVANJE
17. – 25. 07.

1. DAN:
Polazak s Autobusnog kolodvora u Zagrebu u 22:00. Nožna vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Francuske uz usputna stajanja.

2. DAN:
U kasnim jutarnjim satima dolazimo do famozne francuske Azurne Obale i stajemo za početak u gradiću Eze, smještenom na strmoj litici iznad Ligurskog mora. Eze je jedan od svjetskih centara proizvodnje parfema. Posjetiti ćemo jednu od parfumerija gdje ćemo vidjeti postupak i tehnologiju proizvodnje parfema, a moći ćete i kupiti parfem proizveden samo za vas. Nastavak puta do Nice. Nica je najveći i glavni grad regije te peti najveći u Francuskoj. Nekadašnji najzapadniji talijanski grad danas je centar turizma na francuskom Mediteranu. Razgled grada autobusom i pješice: ZALJEV ANĐELA, ENGLESKA PROMENADA, TRG MASSENA, STARA NICA S KATEDRALOM, HOTEL NEGRESCO, LUKA LYMPIA, TRŽNICA CVIJEĆA Cours Saleya, KATEDRALA, OPERA… Slobodno vrijeme za istraživanje grada i eventualno kupanje ako nas vrijeme posluži. Polazak za Barcelonu u večernjim satima.

3. DAN:
U jutarnjim satima dolazak u Barcelonu, najveći i glavni grad španjolske pokrajine Katalonije. Po dolasku, prvotno posjeta Parc Guellu, remek djelu Antonija Gaudija, arhitekta koji je obilježio Barcelonu. Slobodno vrijeme za individualni razgled parka uz nadoplatu. Nakon toga se spuštamo prema centru te zaustavljanje kod Sagrade Familie, katedrale Svete Obitelji, najveći projekt Antonia Gaudia, a koja se još uvijek gradi te se smatra da će biti gotova na stotu obljetnicu njegove smrti, 2026. Zatim nam slijedi penjanje na brdo Montjuïc gdje su se održale Olimpijske igre 1992. godine. Vidjet ćemo: Olimpijski stadion, Palau Sant Jordi, utvrdu s pogledom na luku i Sredozemno more… Vozimo se pored Plaça Espanya sa pripadajućim sadržajem: Palacio Nacional, magične fontane, Fira Barcelona. Nastavljamo prema Camp Nou, stadionu jednog od najvećih nogometnih klubova na svijetu; FC Barcelone. Slobodno vrijeme za šoping i eventualni razgled stadiona. Polazak prema hostelu i smještaj te slobodno vrijeme za odmor. Poslijepodne šetnja Gotičkom četvrti i Ramblom, glavnom ulicom svih Katalonaca koja je simbol grada, spaja glavni gradski trg Plaça Catalunya s morem, a na njenom južnom kraju se nalazi Kolumbov spomenik. BARRI GOTIC ili Gotička četvrt najstariji je dio Barcelone gdje ćemo vidjeti: srednjovjekovnu gotičku katedralu, Plaça Reial, Plaça de Sant Jaume, Palau de la Generalitat, rimske i srednjovjekovne zidine … Šetnju završavamo na glavnome gradskome trgu Plaça Catalunya. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN:
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta u Tossa de Mar i Gironu. Girona je prastari grad sa maurskom arhitekturom, srednjovjekovnim zidinama te zadivljujućom katedralom i jedinom židovskom četvrti u Kataloniji. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme te polazak za Tossa de Mar. Tossa de Mar je priobalni gradić na dugačkoj Costa Bravi sa prekrasnom srednjovjekovnom gradskom jezgrom. Šetnja ulicama starog centra je kao povratak u prošlost. U 20.st. popularno ljetovalište koje su posjećivali slavni, također je bilo i mjesto u kojem su se snimali filmovi. Nakon razgleda, slijedi slobodno vrijeme za posjetu prekrasnim plažama i kupanju. Povratak u Barcelonu. Noćenje.

5. DAN:
Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje grada ili mogućnost fakultativnog izleta u samostan MONTSERRAT, nacionalno svetište svih Katalonaca i Andoru, malu državicu koja se smjestila u Pirenejima između Španjolske i Francuske. Planina Montserrat po kojoj je samostan dobio ime je sveta planina za Katalonce, sat vremena busom iz centra grada, iz daljine izgleda kao nazubljena hrid koja je od davnina imala mitsku privlačnost za narode Katalonije. Izlet uključuje vožnju busom do kompleksa samostana i posjet samostanu gdje ćete vidjeti La Morrenetu ili crnu Madonnu, kipić Djevice Marije koji prema legendi ima čudotvorne moći. Nastavak vožnje prema Andori, gdje nakon kraćeg upoznavanja sa njenom poviješću imamo slobodno vrijeme za šoping. Naime, Andora je porezni raj sa niskom stopom poreza te elektroničke naprave i alkohol su i do 40% jeftiniji nego u susjednim državama. Povratak u Barcelonu uz veselu vožnju degustirajući proizvode koje smo kupili u Andori, što nastavljamo i u Barceloni. Noćenje.

6. DAN:
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta u Valenciu. Glavni grad istoimene pokrajine i treći najveći u Španjolskoj istovremeno oduševljava svojom srednjovjekovnom arhitekturom: Serrano vrata, Katedrala svete Marije od Valencije, gotička zgrada Llotja de la Seda, crkva sv. Nikole, Torres de Quart toranj… no uz srednjovjekovnu arhitekturu simbol grada je ipak famozni Grad umjetnosti i znanosti. Proglašen 2007. godine jednim od 12 blaga Španjolske, Grad umjetnosti i znanosti je kulturološki i arhitektonski kompleks smješten na starom koritu rijeke Turia, čiji je tok promijenjen zbog poplave grada. Izgrađen 1998. godine, na umjetnoj vodenoj površini taj kompleks je spoj građevina posvećenih znanosti, umjetnosti i samom gradu Valenciji i prirodi karakterističnoj za taj kraj. Slobodno vrijeme. Povratak u Barcelonu. Noćenje.

7. DAN:
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta. Prvo posjećujemo Tarragonu, grad duge povijesti gdje treba izdvojiti rimski amfiteatar izgrađen uz samu obalu i ostatke srednjovjekovnih zidina. Nakon Tarragone, posjećujemo Sitges, mali gradić poznat po vinu malvaziji i najčišćim morem na Costa Bravi. Slobodno vrijeme za kupanje. Navečer povratak do trga Plaça d’Espanya gdje se nalaze poznate čarobne fontane izgrađene povodom Međunarodne izložbe u Barceloni 1929. godine. Na obroncima brda Montjuïc, ispod Katalonskog nacionalnog muzeja, fontane već skoro čitavo stoljeće svaki vikend prikazuju svoju predstavu vode, svijetla i glazbe. Nakon toga, tulumarenje u posljednjoj noći u Barceloni. Noćenje.

8. DAN:
Check – out iz hostela i ukrcaj stvari u autobus. Slobodno vrijeme. U kasnim poslijepodnevnim satima polazak prema Francuskoj i Italiji.

9. DAN:
Put kroz Francusku, Italiju i Sloveniju. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

CIJENA: 1980 KN

Mogućnost plaćanja u 4 rate.

Cijena uključuje: prijevoz autobusom visoke turističke klase (klima, TV, udobnost), 5 noćenja u hostelu u višekrevetnim sobama sa doručkom u Barceloni, stručno vodstvo te organizaciju puta.

Cijena aranžmana ne uključuje:
Osobne troškove, korištenje javnog prijevoza, putno osiguranje
Fakultativni izleti: svetište Montserrat i Andora – 25 eura
Girona i Tossa de Mar – 20 eura
Tarragona i Sitges – 15 eura
Valencia – 35 eura
Paket izleta: 85 eura

Minimalan broj putnika je 45

Za putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica.

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: www.azm-politrip-travel.hr
Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.
Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 7 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Prijava i uvjeti plaćanja:
Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail, datum rođenja i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje 🙂
Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 500 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 21 dan prije početka putovanja.

Info: info@azm-politrip-travel.hr
Prijave: prijave@azm-politrip-travel.hr

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 85,95 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 93,95 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 97,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 107,10 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 105,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 115,10 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 118,35 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 126,35 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 60 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja !
Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja! Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804223647 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!


Prijavite se online!