TANZANIJA & ZANZIBAR
01. – 16. 11.

1. dan Sastajanje na aerodromu u Zagrebu i ukrcaj na let QR 218 prema Dohi. Slijetanje u Dohu i čekanje leta za Tanzaniju.

2. dan Ukrcaj na let QR 1353 za Tanzaniju. Slijetanje u međunarodnu zračnu luku Kilimanjaro i transfer do smještaja u Arushi. Smještaj i orijentacijska šetnja. Noćenje.

3. dan Doručak. Fakultativni izleti: Mogućnost fakultativnog izleta u obližnji NP Mt. Meru: lagani trekking kroz prekrasnu prirodu prema relativno neotkrivenim slapovima i šetnja kroz tradicionalna afrička sela sa kućicama od prirodnog materijala. Druga mogućnost je početak trodnevnog safarija sa kretanjem prema NP Serengeti (noćenje u NP u šatorima). Noćenje.

4. dan Doručak. Trajanje trodnevnog safarija sa razgledavanjem NP Serengeti i upoznavanjem bogatog i zadivljujućeg životinjskog svijeta ili početak dvodnevnog safarija sa upoznavanjem NP jezero Manyara. Noćenje u kampu.

5. dan Doručak. Posljednji dan oba safarija koji završavaju u NP Ngorogoro koji je ogroman prirodni krater sa skoro jedinstvenim životinjskim svijetom i popodnevni povratak u Arushu. Noćenje.

6. dan Check-out te ukrcaj na bus za Dar es Salaam. Cjelodnevna vožnja kroz Tanzaniju,uz usputna stajanja, gdje imamo prilike vidjeti ostatak te predivne afričke zemlje. Dolazak u Dar Es Salaam, najmnogoljudniji tanzanijski grad u večernjim satima te odlazak do smještaja. Noćenje.

7. dan Nakon doručka, check-out te odlazak trajektom na Zanzibar. Smještaj u hotelu u glavnom zanzibarskom gradu, Zanzibar Townu. Nakon slobodnog vremena, upoznajemo se sa otočnom kulturom. Noćenje.

8. dan Mogućnost fakultativnog izleta na Changuu island, poznat i kao Prison Island koji je u 19. stoljeću bio zatvor za pobunjene robove, a kasnije kao karantena za moreplovce koji su dolazili iz područja zahvaćenih žutom groznicom. Danas je taj otok turističko odredište gdje se nalaze i ugrožene divovske kornjače. U cijenu izleta je uračunat i ručak od plodova mora. Nakon toga povratak na Zanzibar te razgledavanje Stone Towna, stare jezgre koja je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Noćenje.

9. dan Check-out te polazak za sjever otoka, Nungwi. Dolazak u Nungwi, turistički najrazvijenije mjesto na otoku. Slobodan dan za uživanje i kupanje u nebeskoplavom moru koje tokom dana ima ogromne razlike u plimi i oseci. Navečer posjeta lokalnim barovima. Noćenje.

10. dan Doručak. Dan predviđen za fakultativni izlet: cjelodnevni snorkeling kod obližnjeg otoka Mnemba sa uključenim ručkom. Povratak u smještaj. Noćenje.

11. dan Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite programe. Poslijepodne možemo iznajmiti barku i otploviti u zalazak sunca na zapadnoj strani otoka. Noćenje.

12. dan Doručak. Dan za istraživanje otoka. Možemo u vlastitoj organizaciji otići do istočne strane otoka gdje su razlike u plimi i oseci još veće. Mogućnost ručka u svjetski poznatom restoranu The Rock restaurant. Povratak u Nungwi. Noćenje.

13. dan Doručak. Slobodan dan za vlastite programe, sunčanje, ispijanje koktela, utrkivanje sa plimom, kupovanje suvenira. Izlazak i druženje sa lokalcima. Noćenje.

14. dan Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i uživanje u posljednjem danu na otoku. Noćenje.

15. dan Doručak te check-out iz smještaja te polazak za aerodrom. Ukrcaj na let QR 1352 prema Dohi gdje presjedamo na let QR 215 za Zagreb.

16. dan Slijetanje u Zagreb i kraj putovanja!

CIJENA PAKET ARANŽMANA: 9980 KN

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– povratni let avionom na relaciji Zagreb – Doha – Kilimanjaro – Zanzibar – Doha – Zagreb
– avio pristojbe
– sva noćenja navedena u programu, svi prijevozi i transferi u sklopu putovanja
– doručak na navedenim lokacijama kako piše u programu
– boravišne takse
– kompletna organizacija i vođenje puta
– turističkog pratitelja tijekom putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje: fakultativne izlete, osobne troškove, korištenje prijevoza pri razgledima,

SAFARI: 2-dnevni 340 – 350 $, 3-dnevni 550 $

Viza za Tanzaniju se dobiva na ulazu u zemlju (50 $), potrebna je putovnica koja vrijedi još 6 mjeseci po izlasku iz zemlje

Fakultativni izleti: mi vam ih ne pružamo ali ćemo vas usmjeriti do onih najboljih i pomoći vam da ih lakše bookirate.

Info : info@azm-politrip-travel.hr

Prijave : prijave@azm-politrip-travel.hr

Minimalan broj putnika je 14

Prijava i uvjeti plaćanja:
Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje 🙂
Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 1500 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 3 tjedna prije početka putovanja.

Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: http://azm-politrip-travel.hr/ugovor-o-putovanju-i-opci-uvjeti/

Skeniranu prvu stranu važeće putovnice (koja vrijedi još minimalno 6 mjeseci) potrebno je dostaviti do 2 mjeseca prije puta, inače agencija ne snosi odgovornost od izdavanja karata sa pogrešnim podacima.

Smještaji:
Putovanje je zamišljeno kao avantura i ljetovanje i prilagođeno je individualnim putnicima, posebice mladima. U smještajima su rezervirane 2-krevetne sobe, ako je drugačijih sastav prijavljenih, pokušat ćemo maksimalno koliko je moguće izaći u susret. Smještaji koje bukiramo na takvim destinacijama imaju dobre recenzije na svim svjetskim vodećim stranicama za bukiranje smještaja: Hostelworld, Booking.com…ali su građeni po standardu zemlje u kojoj se nalaze.

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 174,60 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 190,60 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 199,60 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 216,90 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 215,60 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 232,90 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 241,90 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 257,90 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 171,60 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja
Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja! Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804085406 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!