MAROKO

08. – 15. 04.

1. dan Polazak iz Zagreba (autobusni kolodvor) u 03:00 h. Transfer do zračne luke Treviso. Ukrcaj na let FR 1360 za Marrakech. Dolazak u Zračnu luku Marrakech Menara oko 14:30 sati. Transfer do smještaja. Nakon check-ina i slobodnog vremena, odlazak u orijentacijsku šetnju i prvu večeru na afričkom tlu! Noćenje.

2. dan Upoznavanje sa Marrakechom, četvrtim najvećim gradom u Maroku i najbitnijim povijesnim kraljevskim gradom: Jemaa el-Fnaa, najveći otvoreni trg u Africi koji je konstantno ispunjen ljudima, od prodavača naranči u ranim jutarnjim satima, zabavnim sadržajima i prodajnim štandovima tokom dana do restorana koji u sumrak postavljaju šatore u kojima se priprema hrana i stolove za goste što traje do iza ponoći. Neazobilazno je i upoznavanje sa medinom: srednjovjekovnom jezgrom mnogih sjevernoafričkih gradova koji su bili pod arapskim utjecajem. Male, uske uličice će vam djelovati kao labirint za koji ćete pomisliti da se nikad nećete moći izvući van. Soukovi, tržnice koje prodaju ama baš sve: voće, povrće, meso, tkanine, boje za tkanine, začine… upoznat ćemo se i sa kraljevskim palačama, ostacima gradskih zidina i pripadajućim vratima, džamiju Koutubia sa pripadajućim minaretom te dan završavamo sa odlaskom u Menara vrtove čiju pozadinu krasi planinski lanac Atlas. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan Mogućnost fakultativnog 2-dnevnog safarija u pustinju. Prelazimo planinski lanac Atlas te putem do Zagora pustinje prolazimo Ourzazate, centar zapadnjačke filmske industrije sa radnjama smještenim u pustinji te stare utvrde poput Ait Benhaddou. Dolaskom u Zagoru, jašemo na devama do našeg kampa u kojem ćemo provesti noć pod zvjezdama. Noćenje.

4. dan Buđenje u pustinji i jahanjem devama upoznajemo se sa grubom i nemilosrdnom pustinjskom prirodom. Povratak prema Marrakechu u večernjim satima. Noćenje.

5. dan Buđenje te check-out i polazak vlakom prema Fesu. Vozimo se kroz Maroko i uživamo u prekrasnoj prirodi te sjevernoafričke zemlje. Dolazak u Fes u popodnevnim satima i smještaj u hotel. Kratki razgled tzv. „afričke Atene“: posebnost grada je što ima 2 medine te je zbog toga i na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, sveučilište Al Quaraouiyine je najstarije sveučilište na svijetu koje je i danas u funkciji, medrese po kojima je Fez poznat te naravno tržnice kojima obiluje. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan Mogućnost fakultativnog izleta u Chefchaouen, grad u srcu sjevernog planinskog laca Rif, koji oduševljava svoje posjetitelje morskoplavom bojom fasada na kućama. Slobodno vrijeme za istraživanje grada te povratak u Fes. Noćenje.

7. dan Check-out te povratak prema Marrakechu. Dolazak u Marrakech u večernjim satima te šetnja i večera na Jemaa el-Fnaa trgu i uživanje u čarima arapske Afrike u posljednnjoj večeri putovanja. Noćenje.

8. dan Check-out u ranim jutarnjim satima, polazak prema aerodromu te ukrcaj na let FR1359 za Treviso. Nakon slijetanja, povratak prema Zagrebu u koji dolazimo u popodnevnim satima. Kraj pustolovine!

Cijena aranžmana po osobi: 4500 kn

Putovanje je moguće uplatiti u 4 rate po 1125 kuna!

* za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
– transfer Zagreb – zračna luka Treviso – Zagreb
– povratna zrakoplovna karta Treviso – Marrakech – Treviso (Ryanair)
– sve pristojbe zračnih luka
– ručnu prtljagu u zrakoplovu do 10 kilograma dimenzija do 55cm x 40cm x 20cm
– dodatnu malu ručnu prtljagu dimenzija do 35cm x 20cm x 20cm
– transfer zračna luka Marrakech – hotel – zračna luka Marrakech
– 5 noćenja u hotelu u Marrakechu u 2-4krevetnim sobama
– 2 noćenja u hotelu u Fesu u 2-4 krevetnim sobama
– turističku taksu u hotelu
– turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku
– jamčevno osiguranje i organizaciju puta
– povratnu vožnju vlakom Marrakech – Fes – Marrakech

Cijena aranžmana ne uključuje:
– ulaznice za muzeje i objekte koji se posjećuju
– osobne troškove za hranu i piće
– osobno putno osiguranje
– predanu prtljagu u zrakoplovu (15 kg – 375 kn, 20 kg – 525 kn)
*Agencija ne naplaćuje izlete na putovanju nego samo djeluje kao posrednik.

Cijene izleta :
– 2- dnevni izlet u pustinju koje uključuje razgled znamenitosti putem, jahanje deva te noćenje u kampu u pustinji – cca 100 eura (ovisno o broju prijavljenih putnika)
– jednodnevni izlet u Chefchaouen – 25 eura

Minimalan broj putnika je 15

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: www.azm-politrip-travel.hr Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 45 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)

Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 1000 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 21 dan prije početka putovanja ili u ratama po 1200 kuna.

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 77,75 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 85,75 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 89,00 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 96,55 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 97 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 104,55 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 107,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 115,80 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 60 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja
Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja. Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja
*Zbog kupovine avio karata u slučaju otkaza putovanja od strane putnika agencija zadržava naknadu u skladu s Ugovorom i Općim uvjetima putovanja ovisno o datumu otkaza, a minimalno 25 % cijene aranžmana!!! Zbog toga putnicima savjetujemo ugovaranje police osiguranja od otkaza putovanja (60 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja) kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti dobili što veći iznos povrata novca od strane osiguravatelja!!!

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804085406 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!