KAZAHSTAN
07.10.-14.10. 2018.

1 DAN : Polazak iz Zagreba (autobusni kolodvor) u 5:00 sati. Transfer do zračne luke Budimpešta. Ukrcaj na let za Astanu. Dolazak u Astanu u večernjim satima. Transfer i smještaj u hotel. Noćenje.

2.DAN : Odlazak u razgledavanje grada počinjemo kod Parka zaljubljenih gdje ćemo pogledati Operu. Vidjet ćemo modernu Nur Astana džamiju iz 2008 koja je 3.najveća džamija Središnje Azije. Odlazak do spomenika Bayterek koji simbolizira drvo života iz kazahstanske mitologije sa zlatnim jajateom na vrhu. Vidikovac je dostupan dizalom i nalazi se na 97 metara visine te se s njega pruža pogled na cijelu Astanu. Šetnja Nurholz bulevarom do raspjevanih fontana. Nastavak do predsjedničkog parka i Piramide mira i pomirenja – još jedno čudo Normana Fostera visoko 62 metra koju možete vidjeti u raznim bojama. U njoj se nalaze uredi raznih vjerskih zajednica, ali i mala opera, sveučilište, istraživački centar, muzeji…Vidjet ćemo Hazrat Sultan džamiju koja je 2.najveća džamija Središnje Azije i Palaču neovisnosti. Noćenje.

3 DAN : Odlazak do zabavnog shopping kompleksa Khan Shatyr poznatog arhitekta Normana Fostera– jedan od simbola modernog Kazahstana najviša je šatorska struktura na svijetu ispod koje se nalaze trgovine i razni zabavni sadržaj od mini golfa do umjetnih plaža ukupne veličine preko 10 nogometnih igrališta. Slobodno vrijeme za zabavu. Povratak u hotel, noćenje.

4. DAN : Odlazak preko Abylaykhan doline do nacionalanog parka Burabay s prekrasnim krajolikom i poznatim jezerom Borovoe – sveto jezero. Lagano penjanja na Bolektau planinu s koje se pruža lijep pogled. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje. Povratak u Astanu. Noćenje.

5. DAN : Odlazak do nekadašnjeg sovjetskog logora- ALZHIR. Kamp je bio poznat kao kamp ‘ženskih suza’ Otvoren 1938, bio je otvoren do Staljinove smrti 1953. U 15 godina preko 20000 žena iz SSSR-a bilo je zatvoreno na ovom mjestu. Uglavnom je bila riječ o suprugama ‘izdajnika domovine’ i drugih političkih zatvorenika. Memorijalni kompleks otvoren je za posjetitelje od 2007. godine.

6. DAN Odlazak do Trga neovisnosti i spomenika Kazakh Eli visokog 91 metar. Šetnja do Nacionalnog muzeja sa poznatim ‘Zlatnim čovjekom’. Odlazak na Ustavni trg, mjesto na kojem je predsjednik Nazarbajev objavio preseljenje glavnog grada iz Alma Ate u Astanu. Šetnja obalom rijeke do Predsjedničkog centra kulture Kazahstana i Muzeja 1.predsjednika Kazahstana. Odlazak do zabavnog centra Duman gdje se nalazi najudaljeniji akvarij od oceana na svijetu – više od 3000 km, zbog ćega je upisan u Guinness-ovu knjigu rekorda. Noćenje.

7. DAN : Slobodno vrijeme za vlastite programe u Astani. Noćenje.

8. DAN : Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera do zračne luke Astana. Let za Budimpeštu. Dolazak u Budimpeštu u večernjim satima. Transfer za Zagreb

9. DAN : Dolazak u Zagreb u ranim jutarnji satima.

Cijena aranžmana po osobi: 5500 kn

Putovanje je moguće uplatiti u 5 rata!
* za ovo putovanje za državljane RH potrebna je putovnica važeća najmanje 6 mjeseci nakon završrtka putovanja.
*Državljani RH ne trebaju vizu za ulazak u Kazahstan!

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
-transfer Zagreb-zračna luka Budimpešta-Zagreb
– povratan let u ekonomskoj klasi Budimpešta-Astana-Budimpešta
– sve pristojbe zračnih luka
– ručnu prtljagu u zrakoplovu do 10 kilograma dimenzija 55x40x23 cm
– 7 noćenja s u hotelu Hilton Garden Inn 4* u centru Astane u dvokrevetnim sobama
– turističku taksu u hotelu
– transfer zračna luka – hotel – zračna luka
– lokalnog vodiča na navedenim destinacijama na engleskom jeziku
– turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku
– jamčevno osiguranje i organizaciju puta.

Cijena aranžmana ne uključuje: Ulaznice za objekte, karte za javni prijevoz, osobne troškove za hranu i piće, osobno putno osiguranje, izlete u organizacije lokalnih agencija.

Doplata za extra prtljagu :
– predana prtljaga do 32 kilograma – 650 kn
*cijena prtljage podložna je promjenama!

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda ¸85,95 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 93,95 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 97,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 107,10 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 105,20 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 115,10 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 118,35 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 126,35 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 121 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja
Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja. Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja
*Zbog kupovine avio karata u slučaju otkaza putovanja od strane putnika agencija zadržava naknadu u skladu s Ugovorom i Općim uvjetima putovanja ovisno o datumu otkaza, a minimalno 25 % cijene aranžmana!!! Zbog toga putnicima savjetujemo ugovaranje police osiguranja otkaza putovanja (121 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja) kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti dobili što veći iznos povrata novca od strane osiguravatelja!!!

Minimalan broj putnika je 15

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: http://azm-politrip-travel.hr/ugovor-o-putovanju-i-opci-uvjeti/ Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 45 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje:-)

Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 1500 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 40 dana prije početka putovanja ili u ratama

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804085406 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!