BARCELONA

10.03. – 17.03.2018
24.03. – 31.03.2018.

1. DAN:
Polazak s Autobusnog kolodvora u Zagrebu u 22:00. Nožna vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Francuske uz usputna stajanja.

2. DAN:
U kasnim jutarnjim satima dolazimo do famozne francuske Azurne Obale i stajemo za početak u gradiću Eze, smještenom na strmoj litici iznad Ligurskog mora. Eze je jedan od svjetskih centara proizvodnje parfema. Posjetiti ćemo jednu od parfumerija gdje ćemo vidjeti postupak i tehnologiju proizvodnje parfema, a moći ćete i kupiti parfem proizveden samo za vas. Nastavak puta do Nice. Nica je najveći i glavni grad regije te peti najveći u Francuskoj. Nekadašnji najzapadniji talijanski grad danas je centar turizma na francuskom Mediteranu. Razgled grada autobusom i pješice: ZALJEV ANĐELA, ENGLESKA PROMENADA, TRG MASSENA, STARA NICA S KATEDRALOM, HOTEL NEGRESCO, LUKA LYMPIA, TRŽNICA CVIJEĆA Cours Saleya, KATEDRALA, OPERA… Slobodno vrijeme za istraživanje grada i eventualno kupanje ako nas vrijeme posluži. Polazak za Barcelonu u večernjim satima.

3. DAN:
U jutarnjim satima dolazak u Barcelonu, najveći i glavni grad španjolske pokrajine Katalonije. Po dolasku, penjanje na brdo Montjuïc gdje su se održale Olimpijske igre 1992. godine. Vidjet ćemo: Olimpijski stadion, Palau Sant Jordi, utvrdu s pogledom na luku i Sredozemno more… Vozimo se pored Plaça Espanya sa pripadajućim sadržajem: Palacio Nacional, magične fontane, Fira Barcelona. Nastavljamo prema Camp Nou, stadionu jednog od najvećih nogometnih klubova na svijetu; FC Barcelone. Slobodno vrijeme za šoping i eventualni razgled stadiona. Polazak prema hostelu i smještaj te slobodno vrijeme za odmor. Poslijepodne šetnja Gotičkom četvrti i Ramblom, glavnom ulicom svih Katalonaca koja je simbol grada, spaja glavni gradski trg Plaça Catalunya s morem, a na njenom južnom kraju se nalazi Kolumbov spomenik. BARRI GOTIC ili Gotička četvrt najstariji je dio Barcelone gdje ćemo vidjeti: srednjovjekovnu gotičku katedralu, Plaça Reial, Plaça de Sant Jaume, Palau de la Generalitat, rimske i srednjovjekovne zidine … Šetnju završavamo na glavnome gradskome trgu Plaça Catalunya. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN:
Nastavak razgleda Barcelone. Dan je posvećen slavnom katalonskom arhitektu Antoniju Gaudiju. Odlazak u najpoznatiji i najljepši gradski park Güell kojega je projektirao. Iz parka se pruža prekrasan pogled na čitavu Barcelonu i Sredozemno more. Zaustavljanje kod Sagrade Familie, katedrale Svete Obitelji, najveći projekt Antonia Gaudia, a koja se još uvijek gradi te se smatra da će biti gotova na stotu obljetnicu njegove smrti, 2026. Nastavak razgleda gradom posjećujući njegova djela: Casa Mila, Casa Battlo, Casa Calvet… Slobodno poslijepodne za eventualno kupanje ili vlastite programe. Mogućnost izlaska u jedan od mnogobrojnih barova i klubova u Ravalu, gradskoj četvrti tik uz La Ramblu ili do Olimpijske luke gdje se na plaži nalaze mnogobrojni ekskluzivni klubovi. Noćenje.

5. DAN:
Slobodan dan za samostalno istraživanje grada ili posjet nekom od gradskih muzeja. Mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta u samostan MONTSERRAT, nacionalno svetište svih Katalonaca. Planina Montserrat po kojoj je samostan dobio ime je sveta planina za Katalonce, sat vremena busom iz centra grada, iz daljine izgleda kao nazubljena hrid koja je od davnina imala mitsku privlačnost za narode Katalonije. Izlet uključuje vožnju busom do kompleksa samostana i posjet samostanu gdje ćete vidjeti La Morrenetu ili crnu Madonnu, kipić Djevice Marije koji prema legendi ima čudotvorne moći. Povratak u Barcelonu gdje još uvijek ostaje čitavo poslijepodne slobodno za vlastite programe. Noćenje.

6. DAN:
Slobodan dan za vlastite programe. Navečer povratak do trga Plaça d’Espanya gdje se nalaze poznate čarobne fontane izgrađenje povodom Međunarodne izložbe u Barceloni 1929. godine. Na obroncima brda Montjuïc, ispod Katalonskog nacionalnog muzeja, fontane već skoro čitavo stoljeće svaki vikend prikazuju svoju predstavu vode, svijetla i glazbe. Nakon toga, tulumarenje u posljednjoj noći u Barceloni. Noćenje.

7. DAN:
Check – out iz hostela i ukrcaj stvari u autobus. Slobodno vrijeme. U kasnim poslijepodnevnim satima polazak prema Francuskoj i Italiji.

8. DAN:
Put kroz Francusku, Italiju i Sloveniju. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

CIJENA: 1450 KN

Mogućnost plaćanja u 4 rate.

Cijena uključuje:
prijevoz autobusom visoke turističke klase (klima, TV, udobnost), 4 noćenja u hostelu u Barceloni, stručno vodstvo te organizaciju puta.

Cijena aranžmana ne uključuje:
Osobne troškove, korištenje javnog prijevoza, putno osiguranje
Fakultativni izlet: svetište Montserrat – 20 eura

Minimalan broj putnika je 45

Za putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica.

Molimo vas da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor o putovanju i Opće uvjete i uputstva za turističke aranžmane objavljene na web stranici agencije: www.azm-politrip-travel.hr
Uplatom aranžmana pristajete na Ugovor i Opće uvjete.

Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 7 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika!

Agencija vam savjetuje da uzmete paket putnog osiguranja ili onaj dio paketa koji smatrate da vam je potreban.
– Putno zdravstveno + nezgoda 77,75 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade 85,75 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + privatna odgovornost 89,00 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga 96,55 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + privatna odgovornost 97,00 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + pokriće bolničke naknade 104,55kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + prtljaga + privatna odgovornost 107,80 kn
– Putno zdravstveno + nezgoda + pokriće bolničke naknade + prtljaga + privatna odgovornost 115,80 kn
– Osiguranje od otkaza putovanja + 60 kn u kombinaciji s bilo kojom gore navedenom policom osiguranja

Za izdavanje police osiguranja potrebno je ime, prezime, datum rođenja, adresa i kućni broj, poštanski broj i mjesto stanovanja! Agencija će kao posrednik obaviti za Vas sve potrebne radnje vezano za kupnju police osiguranja prema vašim željama. Za sva osiguranja vrijede uvjeti osiguravatelja: http://www.euroherc.hr/putno/osiguranja

Prijava i uvjeti plaćanja:
Molimo vas da prilikom prijave navedete ime, prezime, e-mail, datum rođenja i broj mobitela svakog prijavljenog putnika kako bi svi dobili sve pravovremene informacije vezane za putovanje 🙂

Prilikom prijave potrebno je uplatit depozit u iznosu od 500 kn kako bi vam garantirali vašu rezervaciju. Ostatak iznosa je potrebno uplatiti do 21 dan prije početka putovanja.

Info: info@azm-politrip-travel.hr

Prijave: prijave@azm-politrip-travel.hr

Vaše uplate osigurane su kod Euroherc Osiguranja d.d. Zagreb, broj police: 804085406 u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja agencije!